EXCLUSIV Fotbalistul Florin Tănase, fostul căpitan al FCSB, intră pe piața imobiliară lângă corporații, pe un teren de la Becali

EXCLUSIV Fotbalistul Florin Tănase, fostul căpitan al FCSB, intră pe piața imobiliară lângă corporații, pe un teren de la Becali

Florin Tănase la ceremonia semnării contractului cu clubul Al Jazira

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 30 mai 2023

Fotbalistul Florin Tănase (28 de ani), fostul căpitan al FCSB și actual jucător al Al Jazira, intră pe piața imobiliară cu un proiect rezidențial amplasat în zona corporațiilor din Pipera, pe un teren cumpărat de la fiica cea mare a omului de afaceri George Becali, potrivit surselor Profit.ro. El intenționează să se extindă pe acest sector.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

„Florin Tănase a investit din banii câștigați la arabi în acest teren, pe care are în curs de autorizare primul lui proiect imobiliar“, a declarat, pentru Profit.ro, Mihai Mincu, soțul Theodorei Becali Mincu, fiica cea mare a lui George Becali, proprietarul clubului de fotbal FCSB.

Fotbalistul a cumpărat un lot de peste 5.000 de metri pătrați, parte dintr-un teren mai mare de circa 7,4 hectare pe care Theodora Becali îl promisese spre vânzare familiei antreprenorului sucevean Ion Crăciunescu, proprietarul holdingului IBB. Crăciunescu a renunțat la a mai cumpăra acest teren și s-a rezumat la dezvoltarea unui proiect rezidențial din apropiere, alături de Elisabeta Lipă, cum a anunțat Profit.ro. Întregul teren de 7,4 hectare fusese promis familiei Crăciunescu la un preț de 25 de milioane de euro, potrivit surselor Profit.ro.

„Cred că se vor putea construi aici circa 120 de apartamente. Urmează să finalizeze arhitectul proiectul pentru a depune documentele în vederea autorizării.

E primul meu proiect imobiliar. Mi-a plăcut pentru că este într-o zonă foarte bună a Capitalei, în Pipera, lângă lac. Până va fi gata proiectul cred că se va debloca și piața rezidențială. Anul viitor ne dorim să începem, iar durata construcției va fi de aproximativ doi ani. Dacă voi avea succes cu acest proiect, intenționez să fac și altele“, a declarat, pentru Profit.ro, Florin Tănase. 

EXCLUSIV FOTO Encore Capital Trust, cu Dan Șucu investitor principal, atrage nume noi, printre care Culiță Tărâță jr. și partenerii lui Cristi Borcea. Investesc în noile apartamente ale familiei Olaru CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Encore Capital Trust, cu Dan Șucu investitor principal, atrage nume noi, printre care Culiță Tărâță jr. și partenerii lui Cristi Borcea. Investesc în noile apartamente ale familiei Olaru

Noua dezvoltare imobiliară este localizată în zona clădirilor de birouri din Pipera, unde au sediile centrale companii precum Coca-Cola, Mercedes-Benz, Bergenbier și Altex.

Florin Tănase a jucat pentru FCSB timp de 6 ani, iar în ultimii 4 ani din această perioadă a fost căpitanul echipei. Vara trecută el a fost transferat echipei Al Jazira din Emiratele Arabe Unite, după ce arabi au plătit 3 milioane de euro pentru jucător. Presa internațională a scris că Florin Tănase va câștiga anual 1,8 milioane de euro la Al Jazira.

Cota de piață a lui Florin Tănase este calculată la 4 milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.com. Cea mai mare valoare de piață a jucătorului a fost înregistrată în decembrie 2021, când acesta valora 5,5 milioane euro.

EXCLUSIV FOTO Gigantul american Oracle renunță la cel puțin jumătate din birourile sale din România. Pleacă din Sky Tower și se consolidează în Oregon Park. Tranzacția va intra direct pe locul 1 în topul celor mai mari suprafețe închiriate în acest an CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Gigantul american Oracle renunță la cel puțin jumătate din birourile sale din România. Pleacă din Sky Tower și se consolidează în Oregon Park. Tranzacția va intra direct pe locul 1 în topul celor mai mari suprafețe închiriate în acest an

Cu noul proiect imobiliar, Florin Tănase se alătură unor investitori precum familia Bâlteanu, Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Mohammad Murad, Ali Madadi, One United Properties, London Partners, Forte Partners, Hagag, Eden Capital sau Prime Kapital, care lucrează la proiecte rezidențiale în zona Pipera, după ce au speculat că spre perimetrul format din Blvd-ul Barbu Văcărescu, Șoseaua Pipera și Șoseaua Dimitrie Pompeiu, considerat City-ul românesc, fac naveta circa 100.000 de angajați.

Familia Becali a vândut, în ultima perioadă, o serie de terenuri în Pipera unor dezvoltatori imobiliari precum H4L Development, Catted și IBB Holding, dar și unor antreprenori ca Andrei Lișinschi și Dumitru Dragomir, tranzacții cu o valoare cumulată de peste 60 de milioane de euro semnalate în premieră de Profit.ro. Tot Becali a vândut cu 11 milioane de euro și cele 7 hectare de teren pe care Prime Kapital construiește acum ansamblul rezidențial Avalon din aceeași zonă.


Aproximativ 19.000 de case și apartamente ar putea fi livrate în 2023 în București și împrejurimi, potrivit companiei de consultanță imobiliară SVN Romania. Acest rezultat este cu aproximativ 11% mai mic față de cel înregistrat anul trecut, când au fost finalizate 21.328 de locuințe în oraș și împrejurimi. Recordul de livrări a fost stabilit în 2021, cu 22.010 locuințe finalizate.

Alte peste 8.000 de case și apartamente se află în acest moment în diferite faze de dezvoltare și ar urma să fie finalizate în 2024 și 2025, în funcție de respectarea graficelor de construire dar și de ritmul de recepție al unităților rezidențiale finalizate.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
florin tanase
fcsb
becali