EXCLUSIV FOTO Lucian Butnaru, fondatorul SelfPay, intră pe piața închirierilor de locuințe premium cu două proiecte proprii

EXCLUSIV FOTO Lucian Butnaru, fondatorul SelfPay, intră pe piața închirierilor de locuințe premium cu două proiecte proprii

Lucian Butnaru, alături de proiectul propus în Bucureștii Noi

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 12 dec 2023

Antreprenorul Lucian Butnaru, fondatorul furnizorului de tehnologie de plată SelfPay, intră pe segmentul de închirieri de locuințe premium al pieței imobiliare cu două proiecte amplasate în nordul Bucureștiului și Voluntari, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

VEZI MAI JOS povestea lui Lucian Butnaru - a învățat să citească de la 3 ani, mulțumită mamei, și să programeze înainte de clasa a cincea

Omul de afaceri deține un teren de 1.200 de metri pătrați, lipit de complexul rezidențial Metropolis Residence, dezvoltat de fostul primar Gheorghe Pădure în cartierul Bucureștii Noi.

FOTO Ilie Dumitrescu vinde Hanul cu Tei din Centrul Vechi CITEȘTE ȘI FOTO Ilie Dumitrescu vinde Hanul cu Tei din Centrul Vechi

În 2019, el a început aici promovarea unui Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) care viza construirea unei clădiri de birouri cu subsol și patru etaje, despre care a scris Profit.ro.

„Pandemia m-a făcut să reconsider acest plan și să diversific investițiile și în domeniul rezidențial. Am consolidat toate investițiile sub brandul Chelsea Offices și Chelsea Residences“, a declarat acum, pentru Profit.ro, Lucian Butnaru.

EXCLUSIV betahaus intră în România cu un hub lângă Guvern CITEȘTE ȘI EXCLUSIV betahaus intră în România cu un hub lângă Guvern

Noul plan prevede construirea unei clădiri cu o suprafață de circa 4.200 de metri pătrați în care se vor amenaja 52 de apartamente dedicate exclusiv închirierii.


„Vom merge pe varianta din PUD - apartamente cu spații de gym, coworking, cafenea/restaurant la parter. E un proiect Chelsea Residences strict pentru închiriere. Unitățile locative de 1, 2 și 3 camere vor avea acces la toate facilitățile“, a explicat investitorul.

Gigantul Signa - în insolvență. Riscă să devină unul dintre cele mai mari dezastre imobiliare de la criza financiară globală CITEȘTE ȘI Gigantul Signa - în insolvență. Riscă să devină unul dintre cele mai mari dezastre imobiliare de la criza financiară globală

Proiectul este încă în curs de autorizare, iar dezvoltatorul nu poate avansa încă un termen de începere a lucrărilor, însă, între timp, lucrează la un alt proiect sub noul brand.

„În paralel ne apropiem de finalizarea unui ansamblu de vile ultra high end, denumit Chelsea Residence, din vecinătatea Oxford Gardens și a Școlii Americane. Va fi un gated community cu spații de sport - pickleball, basket, destinat închirierii, de asemenea“, completează Butnaru.


Proiectul din Voluntari este compus din 8 vile cu suprafețe cuprinse între 450 și 550 de metri pătrați fiecare.

EXCLUSIV Proprietarul celui mai mare distribuitor independent de motorină pregătește demolarea unuia dintre cele mai vechi supermarketuri din București, pentru un ansamblu rezidențial de amploare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Proprietarul celui mai mare distribuitor independent de motorină pregătește demolarea unuia dintre cele mai vechi supermarketuri din București, pentru un ansamblu rezidențial de amploare

Termenul de finalizare a acestui proiect este septembrie 2024.


Omul de afaceri mai are investiții pe sectorul de birouri. În 2007, el a dezvoltat clădirea Dacia Business Center, în suprafață de 2.200 de metri pătrați, în care are sediu și compania sa, SelfPay. De asemenea, a renovat o clădire istorică de pe strada Vasile Lascăr 144-146, din centrul Bucureștiului, unde a obținut circa 880 de metri pătrați închiriabili.

Profit.ro a prezentat pe larg povestea lui Lucian Butnaru. El a învățat să citească de la 3 ani, mulțumită mamei, și să programeze înainte de clasa a cincea, datorită cercurilor de informatică de dinainte de 1990. Două dintre companiile de tehnologie pe care le-a co-fondat au fost la un pas de a se prăbuși. Le-a preluat singur și le-a salvat. În 2005, a vândut-o pe prima, Akela, către americanii de la Tech Team cu 3 milioane de dolari. A fost a doua tranzacție din piața românească de soft, după ce Radu Georgescu a vândut RAV către Microsoft.

Cea de-a doua, start-up-ul ZebraPay, unde deținea la început 15% din acțiuni, ajunsese în faza unui iminent faliment. A preluat-o integral în 2011, a schimbat strategia și a salvat-o. Acționarul nu este, însă, tipul obișnuit de antreprenor. El a preferat să conducă din poziția de CEO o cu totul altă companie: Cegeka România, operațiunea locală a unei multinaționale belgiene de aproape 500 de milioane de euro din industria de software.

EXCLUSIV Puma își mută birourile din clădirea lui Dorin Mateiu din Pipera în Oregon Park, printr-un contract pe aproape 8 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Puma își mută birourile din clădirea lui Dorin Mateiu din Pipera în Oregon Park, printr-un contract pe aproape 8 ani

În toamna acestui an Lucian Butnaru a decis să părăsească Cegeka după 10 ani de mandat pentru a se concentra pe proiectele sale proprii din domeniul tehnologiei, fintech și imobiliare.

ZebraPay, companie de tehnologie specializată în furnizarea de soluții de plată de tip self-service, a devinit în 2018 SelfPay, în urma unui proces de rebranding de 350.000 de euro.

Statisticile SVN indică faptul că, în ultimii 7 ani, la nivelul Bucureștiului, s-au cumpărat peste 15.000 de locuințe cu scopul închirierii, iar gradul de închiriere al acestora este estimat la circa 80%. Chiar dacă pandemia a afectat acest sector imobiliar în 2020, piața începe să își revină. Procentul achizițiilor cu scopul închirierii se menține în jurul a 15% din totalul tranzacțiilor anuale cu locuințe.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
lucian butnaru
selfpay
chelsea residences