EXCLUSIV FOTO Ovidiu Budeanu dublează Arena Mall Bacău. Vine în plus cu 300 de apartamente și un hotel de 4 stele. Reia și ideea listării la bursă. "Singurii care mă mai pot opri sunt rușii!"

EXCLUSIV FOTO Ovidiu Budeanu dublează Arena Mall Bacău. Vine în plus cu 300 de apartamente și un hotel de 4 stele. Reia și ideea listării la bursă. "Singurii care mă mai pot opri sunt rușii!"

PUZ-ul aprobat de Primăria Bacău

scris 2 mar 2022

Antreprenorul băcăuan Ovidiu Budeanu a primit aprobarea primăriei pentru Planul Urbanistic Zonal ce prevede dublarea centrului comercial Arena Mall, construcția a circa 300 de apartamente și a unui hotel de 4 stele în Bacău, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

„Planul Urbanistic Zonal a fost aprobat în unanimitate, cu 23 de voturi. Acest fapt ne obligă. Am depus actele pentru PUZ înainte de pandemie, dar fiind un proiect mare a durat mult procesul până la aprobare. Nici nu am grăbit lucrurile. Am achiziționat circa 6 hectare de teren de la Fadesa, din care am vândut o parcelă către Lidl pentru un supermarket, iar restul de 4,7 hectare sunt disponibili pentru extindere. Singurii care mă mai pot opri sunt rușii. Mai avem 5-6 luni până la obținerea autorizației de construire. Dacă războiul va mai continua după această perioadă, o să prelungim autorizația de construire“, a declarat, pentru Profit.ro, Ovidiu Budeanu.

Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori

Arena Mall este construit pe o parte din terenul ocupat de fabrica de încălțăminte Cotidian Bacău (fosta Partizanul), vândută în 2006 de familia Budeanu italienilor de la Kolan. Complexul a fost inaugurat în 2007 cu o suprafață de 19.000 de metri pătrați, după care a trecut printr-o primă extindere și a ajuns la 24.600 de metri pătrați, cât are acum.

Pe terenul suplimentar cumpărat de Budeanu de la Fadesa, pe care a funcționat fabrica Diana Forest, este planificată extinderea mall-ului cu încă 20.717 metri pătrați. Investitorul are deja agreată extinderea lanțului LPP în Arena Mall cu brandurile Reserved, pe 1.700 de metri pătrați, Cropp, House, Sinsay și Mohito, și, în plus, mai are acordurile Musette, Enzo Bertini, Il Passo și Douglas. În perioada următoare, obiectivul său este de a-și asigura chiriașii-ancoră ai extinderii. Planul prevede finalizarea extinderii comerciale până în trimestrul patru din 2023.

Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație CITEȘTE ȘI Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație

„Vom adăuga proiectului Arena Mall și un complex rezidențial cu circa 300 de apartamente, lângă viitorul Lidl, care este deja autorizat, plus un hotel de patru stele cu circa 80 de camere. Vom începe curând campania de vânzări a apartamentelor“, a adăugat antreprenorul.


Complex rezidențial

Complex rezidențial

Bloc locuințe lângă Lidl

Bloc locuințe lângă Lidl

Întregul proiect va beneficia și de 1.923 de locuri de parcare.

Doar investiția în extinderea mallului este evaluată la circa 30 de milioane de euro, iar varianta de finanțare preferată de Budeanu este creditul bancar. El spune că a așteptat aprobarea PUZ-ului pentru a face pasul și spre listarea la bursă, obiectiv pe care încă îl analizează.

„Noi am ieșit din pandemie mai întăriți financiar. Avem venituri cu 11% peste cele din 2019. Fiind singurul proiect din zonă, traficul de vizitatori ai Arena Mall s-a menținut la un nivel bun. Acum negociem cu branduri foarte puternice“, mai spune Ovidiu Budeanu.

EXCLUSIV H4L Development se extinde în Constanța cu un proiect pentru 700 de apartamente CITEȘTE ȘI EXCLUSIV H4L Development se extinde în Constanța cu un proiect pentru 700 de apartamente

Centrul comercial a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri de circa 6,7 milioane de euro și un profit net de circa 1,6 milioane de euro, potrivit datelor comunicate Ministerului Finanțelor Publice. În primul an de pandemie, veniturile Arena Mall au scăzut la 4,8 milioane euro, iar profitul la circa 720.000 de euro.

Firma prin care funcționează Arena Mall era deținută, în părți egale, de Bogdan și Iana Budeanu, copiii antreprenorului, iar Ovidiu Budeanu a intrat în firmă cu un procent de circa 2% pentru a putea conduce consiliul de administrație.

Arena Mall are chiriași precum Zara, Adidas, Deichmann, DM, H&M, Intersport, LC Waikiki, New Yorker, operatori de restaurante precum KFC, McDondald’s, Pizza Hut, Mesopotomia, Casa Românească sau Burger Planet, precum și un cinematograf Cinema City cu opt săli, numărul de vizitatori fiind de peste 3 milioane/an.

viewscnt
Afla mai multe despre
ovidiu budeanu
arena mall