EXCLUSIV FOTO Proprietarul Rădăcini Motors pregătește un amplu complex rezidențial lângă IKEA Pallady. Analizează și varianta vânzării

EXCLUSIV FOTO Proprietarul Rădăcini Motors pregătește un amplu complex rezidențial lângă IKEA Pallady. Analizează și varianta vânzării

Proiectul prezentat de Rădăcini Motors în cadrul Planului Urbanistic Zonal

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 9 mai 2023

Omul de afaceri Ali Madadi, proprietarul comerciantului de autovehicule Rădăcini Motors, a început să elaboreze documentația necesară dezvoltării unui ansamblu rezidențial amplu pe terenul de 4,5 hectare din capitală cumpărat, în urmă cu circa 8 ani, de la fosta fabrică de ulei industrial Sin de lângă IKEA Pallady. Investitorul analizează și varianta vânzării proiectului, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Madadi pregătește acum actele necesare demolării ultimelor construcții rămase pe teren și construirii a 4 blocuri cu câte 6 etaje fiecare, prima etapă de dezvoltare a unui ansamblu rezidențial care va cuprinde pe lângă blocuri și peste 50 de case cu etaj. Dezvoltatorul are obținut pentru acest proiect un Plan Urbanistic Zonal încă din 2017.

EXCLUSIV ULTIMA ORĂ JLL, cel mai mare jucător de pe piața locală și unul dintre cei mai mari la nivel global, vinde operațiunile din România. Va lucra printr-un parteneriat cu un fond american UPDATE Confirmare oficială CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ULTIMA ORĂ JLL, cel mai mare jucător de pe piața locală și unul dintre cei mai mari la nivel global, vinde operațiunile din România. Va lucra printr-un parteneriat cu un fond american UPDATE Confirmare oficială

Proiectul este planificat pe un teren cu o suprafață de 4,5 hectare, cumpărat în urmă cu circa 8 ani de la fostul producător de ulei industrial Sin SA, care și-a încetat activitatea de fabricație încă din 2008.

Filip Todosia, reprezentantul Rădăcini Estate, divizia imobiliară a lui Ali Madadi, a declarat, pentru Profit.ro, că se analizează atât varianta dezvoltării, cât și vânzarea acestui proiect.


EXCLUSIV FOTO Proprietarul Rădăcini Motors pregătește un amplu complex rezidențial lângă IKEA Pallady. Analizează și varianta vânzării

EXCLUSIV FOTO Proprietarul Rădăcini Motors pregătește un amplu complex rezidențial lângă IKEA Pallady. Analizează și varianta vânzării

Proprietatea lui Madadi se învecinează cu noile achiziții ale familiei Negoiță, a primarului Sectorului 3 al Capitalei. Familia Negoiță deține aici două terenuri cu o suprafață totală de 15.000 de metri pătrați, plus un teren de 6.630 de metri pătrați și un depozit de circa 12.000 de metri pătrați, toate parte din fosta fabrică Anticorosiv. În locul acestora se pregătește construcția unui proiect cu circa 1.000 de apartamente.

FOTO Cea mai mare investiție a Hell Energy în România CITEȘTE ȘI FOTO Cea mai mare investiție a Hell Energy în România

Toate aceste proiecte sunt amplasate în jurul zonei comerciale Pallady, care cuprinde magazinele Leroy Merlin, Kaufland, Metro, Auchan, Jumbo, XXXL Lutz și IKEA, o zonă cu care familia Negoiță s-a familiarizat în ultimii 8 ani și unde a dezvoltat peste 4.500 de apartamente din cele 6.500 câte a livrat în total pe piața bucureșteană.

Pallady este una dintre cele mai efervescente zone de pe harta rezidențială a Bucureștiului. În 2021 au fost programate spre livrare aici peste 2.500 de apartamente, iar pentru anul trecut ar fi trebui predate cumpărătorilor peste 1.500 de unități noi, potrivit datelor centralizate de compania de consultanță imobiliară SVN. Cele mai ample proiecte rezidențiale din Pallady sunt dezvoltate de familia Negoiță.

Profit.ro a mai anunțat și că omul de afaceri Ali Madadi a scos la vânzare, cu circa 13 milioane de euro, terenul pe care funcționează service-ul auto Sama Griviței din apropierea Gării de Nord din București. În lipsa unui cumpărător, el este dispus să dezvolte în locul service-ului o clădire de birouri.

De asemenea, el vinde către retailerul german Kaufland o parte din terenul fostei platforme industriale UTREC Chitila, unde funcționează depozite și diviziile grupului Rădăcini de utilaje și autovehicule second hand, iar pe restul terenului va face un parc de retail adiacent hipermarketului.

Investitorul a început și demolarea showroom-ului Opel de lângă mallul Plaza Romania din Sectorul 6, pentru a face loc unui supermarket Mega Image, potrivit datelor Profit.ro.

EXCLUSIV Familia Dobra pregătește terenul fostei fabrici Energomontaj pentru vânzarea către Kaufland și Lidl și lucrează la un concept pentru galeria comercială adiacentă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia Dobra pregătește terenul fostei fabrici Energomontaj pentru vânzarea către Kaufland și Lidl și lucrează la un concept pentru galeria comercială adiacentă

Ali Madadi nu este la prima colaborare cu Mega Image. Și în locul service-ului și al showroom-ului auto Suzuki din Otopeni urmează să se construiască tot un magazin Mega Image.

Ali Madadi a intrat puternic pe piața imobiliară în 2018 când a înființat divizia Rădăcini Estate, prin intermediul căreia a dezvoltat primul său proiect rezidențial de mari dimensiuni: ansamblul Aviației Tower. Mai recent, el a realizat și blocul 303 by Rădăcini, cu 74 de apartamente, amplasat pe malul lacului Grivița, peste drum de proiectul de locuințe pe care îl autorizează Vastint, companie cu acționari comuni cu ai IKEA.

Baza afacerilor antreprenorului Ali Madadi este grupul Rădăcini, unul dintre cei mai mari comercianți de autovehicule din România. Grupul comercializează mărcile Opel, Citroën, Peugeot, Mazda, Suzuki, Volkswagen și Honda. Înainte de lansarea diviziei imobiliare, grupul a mai construit un proiect rezidențial în zona Plevnei și o clădire de birouri boutique, proiectată de arhitectul Dorin Ștefan, la intersecția Bulevardului Uranus cu Calea Griviței.

viewscnt
Afla mai multe despre
radacini motors
ali madadi