EXCLUSIV FOTO Silviu Văduva, fost consilier general PMB, își extinde investițiile imobiliare cu sute de apartamente în nordul Bucureștiului și pe litoral

EXCLUSIV FOTO Silviu Văduva, fost consilier general PMB, își extinde investițiile imobiliare cu sute de apartamente în nordul Bucureștiului și pe litoral

Silviu Văduva și proiectele sale din zona Sisești

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 17 feb 2022

Omul de afaceri Silviu Văduva (47 de ani), fost consilier general PMB și șef serviciu la Autoritatea Vămilor, pregătește construcția unor ansambluri rezidențiale cu peste 400 de apartamente în apropierea celebrului restaurant „Doi Cocoși“ din nordul Bucureștiului și în stațiunea Neptun, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Silviu Văduva își desfășoară afacerile imobiliare în parteneriat cu omul de afaceri Robert Ion Erbașu, vărul fraților Cristian și Alexandru Erbașu – proprietarii Construcții Erbașu. Cei doi lucrează, acum, la ultima etapă a proiectului rezidențial NorthSide Park din zona Sisești, care cuprinde, în total, peste 300 de apartamente.

Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

Dezvoltarea ultimului bloc din acest ansamblu, situat pe malul lacului Grivița, este la jumătatea structurii, iar până acum au fost vândute o treime din cele 130 de apartamente, restul fazelor fiind predate și vândute în totalitate.

La câteva sute de metri distanță de NorthSide Park, pe Intrarea Tribunei 32, lângă proiectul abandonat al spitalului Sf. Vasile, promis de Primăria Sector 1, Văduva și Erbașu dețin un teren de circa 19.000 de metri pătrați, fostă pepinieră, pe care vor să construiască un nou ansamblu rezidențial cu circa 300 de apartamente premium.

EXCLUSIV FOTO Familia Doicescu, proprietara Bog`Art, se asociază cu Omar Akili, unul dintre investitorii Forte Partners, și pregătește proiecte cu peste 1.000 de apartamente premium CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Familia Doicescu, proprietara Bog`Art, se asociază cu Omar Akili, unul dintre investitorii Forte Partners, și pregătește proiecte cu peste 1.000 de apartamente premium

„Vrem să facem și pe Tribunei un complex cu spațiu verde, privat, cu consum redus de energie. Cred că vom începe lucrările anul viitor, pentru că autorizarea merge mai greoi. Accesul la complex se va face din 3 străzi: Tribunei, Dealul Negru și Lemnarilor. Primăria are lângă noi un teren de circa 8 hectare, cu PUZ pentru spital, dar acum nu mai este considerat o prioritate și nu s-a mai făcut niciun demers pentru acest proiect“, a declarat, pentru Profit.ro, Silviu Văduva.

Pe celălalt mal al lacului Grivița, Silviu Văduva mai deține un teren de circa 5.000 de metri pătrați, chiar lângă viitoarea dezvoltare rezidențială a suedezilor de la Vastint, cu acționari comuni cu ai IKEA. Pe acest lot, Văduva a început promovarea unui Plan Urbanistic de Detaliu în vederea construirii unui ansamblu rezidențial cu peste 100 de apartamente, însă spune că nu are un orizont de timp pentru începerea acestuia, fiind un plan de viitor.

„Mai avem în curs de autorizare un proiect cu circa 100 de apartamente în Neptun și tot în zona Sisești pregătim de lansare încă un proiect. În trecut, am mai dezvoltat în Sisești diverse condominii, în general, de case și în Pipera, plus niște centre logistice. Am dezvoltat câteva sute de locuințe, în total“, adaugă Silviu Văduva.

Văduva și Erbașu mai dețineau un teren lângă NorthSide Park, învecinat cu mai multe terenuri, printre care și ale familiei lui Valentin Vișoiu, proprietarul Conarg, care au fost vândute, în bloc, dezvoltatorului belgian Alinso Group, facilitându-i acestuia intrarea pe sectorul rezidențial, demers despre care Profit.ro a scris în exclusivitate.

Silviu Văduva este președintele Consiliului de Administrație al Companiei Municipale Energetica Servicii București, responsabilă cu reabilitarea rețelei de termoficare a orașului, și vicepreședinte al organizației PNL Sector 1. Între 2012 și 2016 a fost consilier general al Primăriei Municipiului București, după ce candidase la Camera Deputaților. El a fost și consilier în cadrul Autorității Naționale a Vămilor, iar pentru o săptămână a fost și șeful Vămii București, numit de Sorin Blejnar. Tot consilier a fost și în Ministerul Muncii. Până în 2012 a fost consilier local și președinte al comisiei de urbanism în cadrul Primăriei Sector 6.

A absolvit Facultatea de Drept, Academia De Poliție Alexandru Ioan Cuza, Academia Națională de Informații (unitatea de învățământ superior militar a SRI) și are un Master în tranzacții economice internaționale de la ASE București.

EXCLUSIV Gabriel Arapalea, unul dintre proprietarii târgului Pucheni, pregătește dublarea ansamblului său din Rahova, până la aproape 3.000 de apartamente. Vinde doar cu blocul construit 80% CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Gabriel Arapalea, unul dintre proprietarii târgului Pucheni, pregătește dublarea ansamblului său din Rahova, până la aproape 3.000 de apartamente. Vinde doar cu blocul construit 80%

Silviu Văduva este fiul generalului de brigadă, în rezervă, Gheorghe Văduva (82 de ani), președinte al asociației jurnaliștilor militari profesioniști Presamil și redactor-șef al revistei Univers Strategic.

Anul trecut s-a livrat, estimativ, un volum de aproximativ 18.000 de locuințe noi în București și împrejurimi, rezultat cu circa 10% sub nivelul record înregistrat în 2020, conform calculelor companiei de consultanță imobiliară SVN. Din acest volum, un procent mic, de doar 3,5%, revine segmentului premium și de lux al pieței rezidențiale.

Această nișă a înregistrat unele dintre cele mai bune rezultate din istoria pieței rezidențiale autohtone. Peste 500 de locuințe premium și de lux au fost predate anul trecut în București, un nivel record pentru perioada post-decembristă, în principal datorită finalizării unor proiecte de mari dimensiuni. Adițional acestora, alte câteva sute de unități premium și de lux se află în construcție și ar urma să fie livrate în anii următori, segmentul de profil trecând astfel prin cea mai bună periada a sa, într-un context general în care cererea pentru locuințe cu suprafețe mai mari a crescut și ca urmare a pandemiei COVID-19.

viewscnt
Afla mai multe despre
silviu vaduva
robert erbasu
consilier pmb
vama bucuresti