EXCLUSIV FOTO Tranzacție între greii din retailul local - Kaufland cumpără teren de la Hornbach pentru un nou magazin, în cadrul West Park Militari

EXCLUSIV FOTO Tranzacție între greii din retailul local - Kaufland cumpără teren de la Hornbach pentru un nou magazin, în cadrul West Park Militari
scris 4 aug 2020

Retailerul german Kaufland, liderul pieței locale de comerț alimentar, cumpără un teren în suprafață de 17.000 de metri pătrați, din cadrul West Park Retail Militari, de la retailerul german de materiale de construcții Hornbach, cu un preț estimat de Profit.ro la 2,5 milioane de euro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Lotul vizat este între magazinul Hornbach Militari și Jumbo și peste drum de rivalul Carrefour, care are în zonă cel mai mare hipermarket din rețea. Proprietatea vine în completarea noului magazin Lidl, inaugurat în iunie în cadrul complexului comercial West Park. Terenul pe care  fost deschis noul Lidl a fost cumpărat anul trecut de la grupul belgian Liebrecht & WooD, într-o tranzacție prezentată în exclusivitate de Profit.ro și estimată la 1,5 milioane de euro. Kaufland și Lidl fac parte din grupul Schwarz, al șaselea cel mai mare retailer din lume după cifra de afaceri.

Reprezentanții Kaufland nu au comentat informațiile obținute de Profit.ro.

Hornbach nu este la prima tranzacție de acest fel. În 2016, compania a vândut două loturi de teren, în suprafață totală de 7,9 hectare, din fostul complex Prisma din Balotești dezvoltatorului imobiliar sud-african Prime Kapital, care, la sfârșitul anului trecut, a inaugurat în zonă complexul comercial DN1 Value Centre. Nemții cumpăraseră în 2007 un teren de 15 hectare de la Salonul Auto Victoria și Prisma Town, iar pe o parte din amplasament și-au construit al doilea magazin Hornbach din țară, după cel din Berceni.

EXCLUSIV FOTO Antreprenorii Robertino Georgescu și Dan Drăgulin au început săpăturile la cel mai scump ansamblu rezidențial al lor, pe un teren cumpărat de la milionarul Virgil Călina CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Antreprenorii Robertino Georgescu și Dan Drăgulin au început săpăturile la cel mai scump ansamblu rezidențial al lor, pe un teren cumpărat de la milionarul Virgil Călina

Profitul Hornbach România, care gestionează șase magazine, a cunoscut anul trecut un salt de circa 80%, până la 29,5 milioane de lei, la o cifră de afaceri care a crescut cu 13,6% până la 874 milioane de lei (184 milioane euro), potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor Publice.

Zona comercială West Park este amplasată la kilometrul 13 pe Autostrada A1. Complexul se întinde pe o suprafață de circa 250.000 metri pătrați și găzduiește magazine precum Hornbach, Kika, Jumbo și Fashion House Outlet Centre. Construcția acestui proiect imobiliar a reprezentat o investiție de circa 120 milioane euro din partea Liebrecht & WooD.


Kaufland este în plină expansiune pe piața din Capitală. Profit.ro a prezentat în exclusivitate o altă tranzacție importantă realizată recent de retailerul german, prin care a cumpărat un teren de 1,7 hectare de la avocații Virginica Tanți Dumitrescu și Adrian Ciorobea, la un preț uriaș de 11 milioane de euro.

Primăria Municipiului București a aprobat, la finalul lunii mai, construcția a două hipermarketuri Kaufland pe terenuri deținute de omul de afaceri constănțean Mihai Lucian Palaz, un jucător cunoscut pe piața publicității stradale din România, pe Bulevardul Basarabia, nr. 250 și Drumul Găzarului, nr. 26B. De asemenea, un hipermarket Kaufland se pregătește și în locul fostei fabrici Sinatex din apropierea Halei Traian. Retailerul pregătește un magazin și în locul fabricii Vel Pitar din Berceni.

ANALIZĂ INFOGRAFIC Regii mall-urilor din România. Schimbări în top, AFI Cotroceni urcă pe locul 1 la datorii. Cea mai dificilă perioadă din istoria de 20 de ani a pieței locale de retail. Cu ce bani au intrat marii proprietari în criză CITEȘTE ȘI ANALIZĂ INFOGRAFIC Regii mall-urilor din România. Schimbări în top, AFI Cotroceni urcă pe locul 1 la datorii. Cea mai dificilă perioadă din istoria de 20 de ani a pieței locale de retail. Cu ce bani au intrat marii proprietari în criză

Kaufland a inaugurat la începutul lunii mai al 14 magazin din București și al 130-lea din România, fiind cel mai mare retailer din țară după cifra de afaceri. A încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 11,87 miliarde lei (circa 2,27 miliarde euro), în creștere cu circa 9% față de anul precedent. Până în 2024, retailerul german vrea să ajungă la 160 de magazine în România, de la 132 în prezent.

Cifra de afaceri a retailului alimentar din România a fost de 107 miliarde de lei în 2018, cu aproape 67% mai mare decât nivelul din 2009 și 9,6% față de 2017, potrivit celei mai recente analize KeysFin. Specialiștii estimează depășirea pragului de 112 de miliarde de lei în 2019, pentru ca, în 2020, ritmul de creștere să se dubleze cel puțin, la aproape 125 de miliarde de lei, pe fondul panicii cauzate de pandemie.

EXCLUSIV FOTO Tranzacție între greii din retailul local - Kaufland cumpără teren de la Hornbach pentru un nou magazin, în cadrul West Park Militari

viewscnt
Afla mai multe despre
kaufland
hornbach
west park retail militari