EXCLUSIV Global Vision a inițiat un nou proiect imobiliar, motivat de cererea provocată de COVID-19

EXCLUSIV Global Vision a inițiat un nou proiect imobiliar, motivat de cererea provocată de COVID-19
scris 13 mai 2020

Compania Global Vision, fondată de antreprenorul Sorin Preda, a demarat un nou proiect logistic, în apropierea Aeroportului Internațional Henri Coandă, motivat de faptul că pandemia de COVID-19 a accelerat apetența românilor pentru achizițiile online. În plus, Preda se așteaptă ca o parte din fabricile occidentale să se mute în regiunea României.

Perspectiva în imobiliare și proiectele pregătite în criză vor fi anunțate la conferința care urmează să fie organizată de Profit.ro și pentru care detalii pot fi văzute AICI. Conferința va fi transmisă în direct și pe Profit TV

„Pandemia a accelerat niște tendințe deja prefigurate, și anume apetența pentru achizițiile online, care s-a amplificat substanțial în această perioadă. S-a creat, efectiv, o dependență a consumatorilor de acest mod de achiziție. Credem, așadar, în creșterea e-commerce-ului și în translatarea acestui efect în cerere de spații logistice și de depozitare“, a declarat, pentru Profit.ro, Sorin Preda, CEO al Global Vision.

În acest sens, compania a inițiat procesul de dezvoltare a unui proiect logistic alcătuit din două depozite care pot acomoda cereri de 6.680 de metri pătrați, într-o hală, respectiv de 6.840 de metri pătrați, în altă hală.

EXCLUSIV Cordia, unul dintre cei mai mari dezvoltatori din Ungaria, vrea să construiască un bloc cu 14 etaje pe un teren al impresarului Marcel Avram și al familiei lui Cristian Borcea CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cordia, unul dintre cei mai mari dezvoltatori din Ungaria, vrea să construiască un bloc cu 14 etaje pe un teren al impresarului Marcel Avram și al familiei lui Cristian Borcea

Proiectul, denumit Bucharest Airport Park, urmează a fi construit pe un teren în suprafață de 35.000 de metri pătrați achiziționat anul trecut și amplasat în Otopeni, la nord de aeroport, dar în afara ariei supuse exproprierilor. Bugetul de dezvoltare a fost calculat la peste 5 milioane de euro.


EXCLUSIV Global Vision a inițiat un nou proiect imobiliar, motivat de cererea provocată de COVID-19

Încă din momentul achiziției terenului, clienții țintă ai viitorului proiect au fost companiile care operează în aria aeroportuară. Acum, Global Vision așteaptă clienți din zona comerțului electronic, curierat, farma și depozitare alimente proaspete și congelate. Preda spune că are discuții cu operatori din zona curieratului și al cateringului pentru preluarea de spații în viitoarele depozite.

Global Vision nu este singurul dezvoltator de spații logistice care a văzut oportunitatea de a se extinde tocmai în această perioadă de criză. Compania P3, al treilea cel mai mare proprietar de depozite din România, a anunțat piața, după declanșarea stării de urgență, că are deschiderea să achiziționeze depozite de dimensiuni medii în România, mizând pe oportunități sub forma unor active „distressed“.

ANALIZĂ O lună cu mallurile închise: Magazinele de fashion au înregistrat cele mai mari pierderi. Vânzările au scăzut brusc CITEȘTE ȘI ANALIZĂ O lună cu mallurile închise: Magazinele de fashion au înregistrat cele mai mari pierderi. Vânzările au scăzut brusc

„Suntem încrezători că dezvoltările logistice și de light-industrial vor avea un ritm bun, în comparație cu alte  segmente imobiliare. Făcând parte din organizații de family business internaționale, avem semnale de la oameni de afaceri din țări precum Germania și Austria că intenția de mutare a anumitor linii de producție și asamblare în Europa Centrală și de Est este una din ce în ce mai clară“, a mai spus Sorin Preda.

La începutul acestui an, Global Vision a semnat contracte cu producătorii germani din industria auto IWIS și HUF, pentru care va construi fabrici la Oradea și Arad.

„Proiectul Bucharest Airport Park face parte dintr-un pipeline mai mare de dezvoltari Global Vision pentru care în acest moment am primit interes de achiziție și parteneriat din partea mai multor fonduri de investiții“, menționează managerul.

De curând, Sorin Preda a cumpărat de la grupul bancar Erste un teren de aproape 100 de hectare în satul constănțean Lazu, unde Voestalpine intenționa să construiască, înainte de criza din 2008, un combinat siderurgic. Pe acest teren, el a gândit un parc logistic și de producție ușoară în suprafață de peste 550.000 de metri pătrați, care să fie dezvoltat pe parcursul a șase ani și să ajungă la o investiție de peste 200 de milioane de euro.

Guvernul suspendă aproape 1 an retrocedările de imobile cu evaluarea făcută la zi și rămâne la valorile vechi de 7 ani. Unul dintre motive - COVID-19 CITEȘTE ȘI Guvernul suspendă aproape 1 an retrocedările de imobile cu evaluarea făcută la zi și rămâne la valorile vechi de 7 ani. Unul dintre motive - COVID-19

Anul trecut, jumătate din firma Black Sea Vision, prin care se dezvoltă acest proiect, a fost cumpărată de Globalworth, într-un parteneriat 50%-50%, care a început cu un proiect logistic în Chitila în suprafață de 77.000 de metri pătrați și o investiție de 35,5 milioane de euro. În trecut, Global Vision a dezvoltat mai multe proprietăți pe care Ioannis Papalekas le-a consolidat în portofoliul Globalworth. Acum, Globalworth se extinde puternic pe sectorul logistic, intrând și într-un proces de achiziție a unei părți din două parcuri logistice deținute de Zacaria în Sibiu și Craiova și a alte două proiecte ale aceleiași companii, în curs de dezvoltare în Sibiu și Pitești

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
global vision
sorin preda
covid-19