EXCLUSIV Jumbo își construiește primul depozit din România și spații pentru birouri. Tranzacție cu Alpha Bank

EXCLUSIV Jumbo își construiește primul depozit din România și spații pentru birouri. Tranzacție cu Alpha Bank

Jumbo Militari

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 16 mar 2021

Retailerul grec de jucării și decorațiuni Jumbo a început construcția primului său depozit din România, plus spații pentru birouri, în urma unei investiții de circa 35 milioane de euro, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Proiectul este derulat pe un teren cumpărat de la Alpha Bank, în Popești-Leordeni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acesta este primul depozit realizat de Jumbo pe piața românească.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Jumbo a cumpărat anul trecut un teren în suprafață de 17,8 hectare de la Alpha Real Estate Services, divizia imobiliară a băncii grecești Alpha Bank, într-o tranzacție evaluată la peste 2,8 milioane de euro. Lotul face parte din parcul logistic dezvoltat de polonezii de la MLP Group în Popești-Leordeni și preluat de Alpha Bank în 2014, în contul datoriilor. Alpha Bank a mai vândut circa 20 de hectare din același parc logistic și către CTP, încasând peste 3,2 milioane de euro, tranzacție prezentată în exclusivitate de Profit.ro.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Pe terenul achiziționat, Jumbo a lansat construcția unei unități de depozitare și a două corpuri de clădiri pentru birouri, cu câte un etaj fiecare. Depozitul are o suprafață totală construită de peste 75.000 de metri pătrați, birourile au aproape 500 de metri pătrați și sunt rezervate peste 8 hectare pentru spații verzi. Valoarea investițională a fost calculată la 35 milioane de euro, iar termenul de finalizare este primul semestru al anului viitor, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. 

Cantitatea de produse rulate în viitorul depozit este de circa 42.000 de tone pe an, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Proiectul planificat de greci se va învecina cu parcul logistic Olympian East Bucharest Park al Helios Phoenix, cu fabrica Romcarton, cu depozitul central al Mega Image și noua investiție a CTP. Achizițiile realizate aici de Jumbo și CTP au fost motivate și de lucrările de infrastructură demarate la partea sudică a centurii Bucureștiului.


Acesta este primul depozit realizat de Jumbo pe piața românească, unde deține 14 hipermarketuri, care generează anual o cifră de afaceri de peste 150 milioane de euro.

Contactați de Profit.ro, reprezentanții Jumbo nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

Retailerul grec de jucării și decorațiuni va deschide două noi hipermarketuri în România în acest an, iar rețeaua locală va fi extinsă la cel puțin 25 de magazine în următorii patru ani, conform strategiei de investiții actualizate și prezentată, recent, de Profit.ro.

EXCLUSIV Fostul partener de afaceri al Cameliei Șucu reia avizarea proiectului imobiliar pe care l-a început în Rahova alături de antreprenoare. Pregătește demolarea complexului Lira CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fostul partener de afaceri al Cameliei Șucu reia avizarea proiectului imobiliar pe care l-a început în Rahova alături de antreprenoare. Pregătește demolarea complexului Lira

Pe lângă hipermarketul de jucării din Craiova, programat inițial pentru lansare în 2020, dar amânat pentru 2021 în contextul pandemiei, Jumbo mai vrea să deschidă anul acesta primul său magazin din județul Iași. Noul magazin, ce va fi amplasat pe raza comunei ieșene Valea Lupului, va avea o suprafață de 12.000 metri pătrați și va fi ridicat în apropierea centrului comercial Arabesque Iași, lucrările urmând să fie începute în această primăvară. Planurile Jumbo pentru România includ și lansarea unui magazin online până la finele anului.

Jumbo a fost afectat puternic de restricțiile din Grecia și la nivel global în contextul celui de-al doilea val al pandemiei de coronavirus. Vânzările Jumbo au scăzut cu aproape o cincime în 2020, un an „de supraviețuire” pentru retaileri, în contextul închiderii magazinelor non-esențiale ca răspuns la pandemia de Covid-19.

Jumbo deține în prezent o rețea locală de 14 hipermarketuri, dintre care 4 situate în București-Ilfov și câte unul în orașele Timișoara, Oradea, Arad, Ploiești, Pitești, Constanța, Suceava, Bacău, Brăila și Brașov, ultimul inaugurat în toamna anului 2019. La nivel de grup, Jumbo operează 80 de magazine fizice, în Grecia (52), România, Bulgaria (9) și Cipru (5), precum și două magazine online. Retailerul este prezent, prin intermediul unor parteneriate cu companii locale, și în Macedonia, Albania, Serbia, Kosovo și Bosnia și Herțegovina.

viewscnt
Afla mai multe despre
jumbo
alpha bank
depozit
birouri