EXCLUSIV Liviu Tudor pregătește construcția unui hotel sau birouri lângă ambasada Germaniei

EXCLUSIV Liviu Tudor pregătește construcția unui hotel sau birouri lângă ambasada Germaniei
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 4 sep 2019

Omul de afaceri Liviu Tudor (58 de ani), cel mai mare proprietar român de sedii de firme, pregătește actele necesare construirii unui hotel sau birouri lângă ambasada Germaniei din București, potrivit informațiilor Profit.ro. Investitorul mai deține un hotel de trei stele pe malul Dunării.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

O firmă controlată de familia lui Liviu Tudor, potrivit termene.ro, a depus documentele necesare obținerii unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) în vederea construirii unui hotel  sau a unei clădiri de birouri cu patru etaje pe un teren de 2.017 metri pătrați.

Lotul se învecinează cu ambasada Germaniei și ambasada Republicii Moldova din zona Aviatorilor a Bucureștiului. Conform documentației pentru PUZ, viitoarea construcție va ocupa circa 48% din teren.


PUZ hotel Tudor

PUZ hotel Tudor

Potrivit informațiilor Profit.ro, investitorul încă nu a decis destinația construcției sau momentul în care o va dezvolta. 

Familia Tudor deține și hotelul de trei stele Belvedere Brăila de pe malul Dunării cu 52 de camere, renovat în 2003.


Liviu Tudor, prin firma sa Genesis Development, administrează două parcuri de afaceri: Novo Park din Pipera și West Gate din Militari, cu o suprafață închiriabilă totală de circa 150.000 de metri pătrați, ceea ce îl face românul cu cea mai mare suprafață de birouri în portofoliu și ocupantul locului patru în topul celor mai mari proprietari de astfel de spații din România, după Globalworth, Immofinanz și CA Immo.

EXCLUSIV Una dintre cele mai mari tranzacții din acest an: Unicredit își mută divizia de servicii, cu circa 1.200 de angajați, din parcul de afaceri al lui Liviu Tudor în campusul lui Ioannis Papalekas CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Una dintre cele mai mari tranzacții din acest an: Unicredit își mută divizia de servicii, cu circa 1.200 de angajați, din parcul de afaceri al lui Liviu Tudor în campusul lui Ioannis Papalekas

El mai deține și campusul studențesc West Gate Studios și trei spații de parcare ce oferă, în total, 950 de locuri. Familia Tudor are și producătorul de materiale de construcții Prefabricate Vest.

Liviu Tudor are o diplomă de inginer în Aeronautică de la Institutul Politehnic din București și a urmat cursuri de specialitate la London Business School. El este secretar general al Asociației Române pentru Clubul de la Roma, președintele Patronatului Proprietarilor de Clădiri din România și președinte al European Property Federation, asociație care reunește proprietarii de clădiri comerciale din Europa, și membru al World Presidents' Organization.

viewscnt
Afla mai multe despre
liviu tudor
hotel ambasada germaniei
genesis development