EXCLUSIV Omul de afaceri Sorin Anghel cumpără locuințe de serviciu deținute de BRD într-o zonă exclusivistă a Bucureștiului și poate ridica cel mai mare proiect rezidențial de lux al său

EXCLUSIV Omul de afaceri Sorin Anghel cumpără locuințe de serviciu deținute de BRD într-o zonă exclusivistă a Bucureștiului și poate ridica cel mai mare proiect rezidențial de lux al său

Terenul tranzacționat este evidențiat cu galben

scris 13 mai 2021

Omul de afaceri Sorin Anghel, care, alături de familia sa, a dezvoltat peste 200 de apartamente de lux în București, a cumpărat de la BRD un teren în zona Herăstrău, pe care există locuințe de serviciu ale băncii, într-o tranzacție evaluată la circa 6 milioane de euro, au declarat, pentru Profit.ro, surse din piața imobiliară. Pe acest amplasament, investitorul poate construi cel mai mare proiect de lux al său.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Pe terenul de circa 4.000 de metri pătrați de pe strada Grigore Gafencu nr. 4, BRD avea trei duplexuri și un bloc cu două etaje folosite ca locuințe de serviciu pentru angajații băncii.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Sorin Anghel a plătit circa 1.500 de euro/metru pătrat pe acest teren, preț peste nivelul tranzacțiilor realizate pe această stradă. Spre exemplu, One United Properties a plătit circa 1.200 de euro/metru pătrat pe un teren de 3.350 de metri pătrați de pe aceeași stradă.

Sorin Anghel nu a putut fi contactat până la publicarea acestui articol.

Indicatorii urbanistici specifici zonei prevăd un coeficient de utilizare a terenului de 3,6 pe baza căruia se pot construi circa 150 de apartamente, potrivit calculelor Profit.ro. La un asemenea volum, acesta ar fi cel mai mare proiect dezvoltat de familia Anghel până acum.

ULTIMA ORĂ Fondul ungar de investiții Adventum intră în România prin achiziția complexului de birouri Hermes Business Campus. Tranzacția anului și una dintre cele mai mari afaceri imobiliare încheiate vreodată pe piața locală CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Fondul ungar de investiții Adventum intră în România prin achiziția complexului de birouri Hermes Business Campus. Tranzacția anului și una dintre cele mai mari afaceri imobiliare încheiate vreodată pe piața locală

Cel mai recent și cel mai mare proiect al familiei Anghel este 49Gafencu, cu 110 apartamente de lux, finalizat în 2017 și vândut în totalitate, o investiție estimată la 30 de milioane de euro. Acest ansamblu este la 50 de metri distanță de noua achiziție a investitorului.

Pe aceeași stradă, One United Properties dezvoltă ansamblul One Herăstrău Vista, cu 119 apartamente, iar în spatele acestui proiect, antreprenorii Robertino Georgescu și Dan Drăgulin lucrează la primul lor proiect rezidențial exclusivist, care va avea la finalizare 236 de apartamente, o investiție estimată la 100 de milioane de euro.

Familia Anghel dezvoltă mici proiecte rezidențiale de lux încă din 1995, înainte de proiectul 49Gafencu concentrându-se pe blocuri cu 40-50 de apartamente și pe vile.

SURPRIZĂ Miliardarul David Fattal, ex-ospătar, azi proprietarul celui mai mare grup hotelier din Israel, cu Leonardo, Herods, Rothschild în portofoliu, ratează intrarea în România și pierde avansul pentru Golden Tulip din centrul Bucureștiului CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Miliardarul David Fattal, ex-ospătar, azi proprietarul celui mai mare grup hotelier din Israel, cu Leonardo, Herods, Rothschild în portofoliu, ratează intrarea în România și pierde avansul pentru Golden Tulip din centrul Bucureștiului

Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a fost dublu în luna aparilie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, ajungând la peste 55.000 de contracte, deoarece perioada corespondentă din 2020 a fost afectată puternic de criza sanitară cauzată de pandemie. Aceasta este a noua lună consecutivă de creșteri din august încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Primele patru luni ale anului au cunoscut o evoluție pozitivă de peste 35,6%, comparativ cu perioada corespondentă din 2020. Explozia de tranzacții din ultimele luni a culminat în octombrie 2020 cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.

Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în  trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștre, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
sorin anghel
brd
apartamente lux