EXCLUSIV Una dintre cele mai mari tranzacții din acest an: Unicredit își mută divizia de servicii, cu circa 1.200 de angajați, din parcul de afaceri al lui Liviu Tudor în campusul lui Ioannis Papalekas

EXCLUSIV Una dintre cele mai mari tranzacții din acest an: Unicredit își mută divizia de servicii, cu circa 1.200 de angajați, din parcul de afaceri al lui Liviu Tudor în campusul lui Ioannis Papalekas

Globalworth Campus

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 28 aug 2019

Unicredit Business Integrated Solutions (UBIS), divizia de servicii a grupului bancar Unicredit, își va muta în februarie 2020 cei aproximativ 1.200 de angajați care lucrează acum în complexul de afaceri Novo Park din Pipera, aflat în proprietatea lui Liviu Tudor, în Globalworth Campus, al lui Ioannis Papalekas, unde va ocupa aproximativ un sfert din ultimul turn aflat în construcție, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Tranzacția de închiriere este estimată la 1,3 milioane de euro pe an și este una dintre cele mai mari ale primului semestru.

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Unicredit a decis să renunțe la o suprafață de circa 13.000 de metri pătrați, cât ocupă acum în Novo Park, și să închirieze aproximativ 9.200 de metri pătrați, adică echivalentul a patru etaje din în turnul 3 al Globalworth Campus. Cele două proprietăți sunt la o distanță de circa 500 de metri una de alta, în vecinătatea stației de metrou Pipera.

În noul sediu, Unicredit va avea mai puține stații de lucru, deoarece a decis să permită angajaților ca două zile pe săptămână să lucreze de acasă, potrivit surselor Profit.ro. Angajații au fost anunțați de mutare în urmă cu trei luni.

Grupul bancar va plăti pentru noul spațiu o chirie anuală de circa 1,3 milioane euro, calculată la o chirie medie estimată de Globalworth la 12,2 euro/metru pătrat/lună. La sfârșitul primului trimestru din acest an, Globalworth avea ocupat aproximativ 60% din turnul 3, în suprafață de 34.836 de metri pătrați. Spre comparație, pentru sediul central, aflat tot în proprietatea Globalworth, Unicredit plătește o chirie anuală de 3,9 milioane de euro pentru o suprafață închiriată de circa 15.500 de metri pătrați.

Reprezentanții Globalworth nu au vrut să comenteze informația.

EXCLUSIV Dan Șucu cumpără sediul și tipografia ziarului Adevărul de la administratorul averii lui Dinu Patriciu CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dan Șucu cumpără sediul și tipografia ziarului Adevărul de la administratorul averii lui Dinu Patriciu

Tranzacția de mutare din Novo Park în Globalworth Campus este una dintre cele mai mari din acest an, după reînnoirea contractului de închiriere al eMAG din Swan Office Park, pre-închiriea unui spațiu de 13.000 de metri pătrați în Dacia One de către ING Tech și închirierea de către WeWork a întregii clădiri Matei Millo, pe care Forte Partners o construiește lângă Palatul Telefoanelor.

Complexul Globalworth Campus este format din trei turnuri cu 12 etaje fiecare, două identice deja construite și unul cu o suprafață mai mare, ce urmează a fi definitivat până la finalul anului. Printre chiriașii campusului se numără Amazon, Honeywell, Mindspace, Dell și Stefanini. Chiria anuală contractată deja este de 7,1 milioane de euro și are potențialul de a ajunge la 14,4 milioane de euro, când va fi închiriată întreaga suprafață de 92.026 de metri pătrați a celor trei imobile, potrivit rapoartelor prezentate acționarilor Globalworth.

EXCLUSIV Fondatorii brandurilor Exotique și Musette au avizat vânzarea unei părți din fosta fabrică Dâmbovița către grupul IKEA CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fondatorii brandurilor Exotique și Musette au avizat vânzarea unei părți din fosta fabrică Dâmbovița către grupul IKEA

Vechiul sediu Unicredit din Novo Park

Vechiul sediu Unicredit din Novo Park

Mutarea UBIS va lăsa cladirea G din Novo Park goală după ce și Sodexo, unul dintre cei mai mari jucători pe piața locală a tichetelor de masă, a decis să se mute în parcul de afaceri Iride al austriecilor de la Immofinanz pe o suprafață de circa 3.100 de metri pătrați.

Clădirea G are o suprafață închiriabilă de aproximativ 16.000 metri pătrați, desfașurată pe parter plus cinci etaje și este încă ocupată de Sodexo și UniCredit. Cele două companii vor elibera spațiul începând din ianuarie, respectiv februarie anul viitor.

Proprietarul Novo Park, omul de afaceri Liviu Tudor, pregătește o transformare completă a interiorului clădirii eliberate și are deja clienți care să ocupe spațiul, potrivit informațiilor Profit.ro. Novo Park este format din șapte clădiri de birouri cu o suprafață de peste 72.000 de metri pătrați. Printre chiriașii parcului de afaceri se află Hewlett-Packard (HP), Procter & Gamble (P&G), Kraft Foods România, Garanti Bank și Infineon.

Liviu Tudor, prin firma sa Genesis Development, administrează două parcuri de afaceri: Novo Park din Pipera și West Gate din Militari, cu o suprafață închiriabilă totală de circa 150.000 de metri pătrați, ceea ce îl face românul cu cea mai mare suprafață de birouri în portofoliu.

Globalworth, companie fondată de Ioannis Papalekas în 2013, este proprietarul de sedii de firmă la care stau în chirie aproape toate multinaționalele din România. Compania gestionează peste 360.000 de metri pătrați de birouri.

UBIS este compania globală de servicii a grupului Unicredit, destinată furnizării de servicii în domeniile IT&C, back office, middle office, servicii imobiliare, de securitate și achiziții. Compania mai are un birou în Iași unde lucrează aproximativ 600 de persoane.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
liviu tudor
ioannis papalekas
novo park
globalworth campus