Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București a cumpărat, de la un grup de investitori imobiliari israelieni, complexul de birouri Avrig Business Center, din apropierea Primăriei Sector 2 din București, la un preț de 10,5 milioane de euro, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară. Aceasta este a doua achiziție imobiliară făcută de universitate în ultimele luni.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider
Proprietatea, din zona Obor, a fost dezvoltată de grupul Avrig 35 în anul 2000 și are o suprafață totală de 9.800 de metri pătrați, din care aproximativ 5.000 de metri pătrați este goală, potrivit datelor analizate de Profit.ro. Chiria lunară practicată pentru acest imobil era în jurul valorii de 14 euro/metru pătrat.
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Complexul de birouri, format din două clădiri separate de clasa B, a fost achiziționat de la dezvoltatorul Avrig 35 de fondul spaniol de investiții Danube Property și vândută mai departe unui grup de investitori israelieni de la care a fost cumpărat de UMF Carol Davila.
Proprietatea a intrat deja pe circuitul de avizare pentru schimbarea destinației din clădire de birouri în clădire de învățământ medical și cercetare, potrivit documentelor analizate de Profit.ro. Aceasta va funcționa ca o extindere a universității.
În toamna anului trecut, UMF Carol Davila a mai cumpărat de la Consola Grup Construct și clădirea de birouri Quest de pe strada Delea Veche nr. 22, în suprafață de 4.500 de metri pătrați, în care urmează să își desfășoare activitatea Institutul de Cercetare-Dezvoltare în Genomică al universității.
Ambele tranzacții ale universității au fost intermediate de compania de consultanță imobiliară Crosspoint Real Estate.
Schimbarea destinației clădirilor de birouri a devenit o practică imediat după pandemie, când munca de acasă a redus apetitul pentru închirierea de sedii.
Profit.ro a prezentat cazul OMV Petrom care schimbă destinația turnului de birouri din Petrom City în unitate de învățământ cu scopul închirierii lui către o școală privată. Mai este și cazul antreprenorului Dorin Mateiu care a decis să transforme în apartamente o clădire de birouri din zona Basarab, la fel Tomah Kahled a schimbat în apartamente de închiriat cele 5 etaje de birouri ale Fundeni Tower, iar One United a transformat în apartamente parte din complexul de birouri One North Gate.