Forte Partners anunță că a cumpărat de la Telekom un teren situat lângă Palatul Telefoanelor, estimat la 3,3 milioane de euro. Profit.ro a anunțat recent tranzacția

Forte Partners anunță că a cumpărat de la Telekom un teren situat lângă Palatul Telefoanelor, estimat la 3,3 milioane de euro. Profit.ro a anunțat recent tranzacția
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2017

Dezvoltatorul imobiliar Forte Partners a cumpărat de la Telekom Romania Communications (fost Romtelecom) un teren cu o suprafață de 1.783 metri pătrați situat în apropiere de Palatul Telefoanelor, în spatele hotelului Novotel, informație anunțată în exclusivitate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urmă cu trei ani, Telekom cerea pentru acest teren 3,312 milioane de euro. Terenul nu are construcții și nu este conectat la rețelele municipale de utilități, se spunea în anunțul de vânzare.

"Credem în dezvoltările de birouri în zone centrale și ultracentrale și mizăm pe arhitectură, ergonomie, optimizare și design thinking. Centrul orașului nu are o ofertă relevantă de birouri clasa A. Avem un istoric reprezentativ în ceea ce privește calitatea arhitecturii și capacitatea de a integra o dezvoltare în țesutul urban, dar și forța de a face dezvoltări non-speculative, pentru care există deja planuri concrete cu clienții noștri", a declarat Geo Mărgescu, fondator Forte Partners.

Forte Partners a fost înființat în 2014, iar printre acționari se numără Ionuț Dumitrescu (fondatorul agenției imobiliare Eurisko, vândută către CBRE), Geo Mărgescu (manager de numele căruia se leagă proiecte precum Europolis Logistic Park, sediul central al Millennium Bank sau clădirea de birouri Louis Blanc) și familia Jabra (fondatorii business-ului Nova Brasilia, vândut către Kraft Foods).

Indicele Robor la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la cele mai multe credite în lei, își continuă creșterea puternică: a ajuns la 1,46% CITEȘTE ȘI Indicele Robor la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la cele mai multe credite în lei, își continuă creșterea puternică: a ajuns la 1,46%

Telekom a anunțat, în 2014, demararea unui proces de vânzare a proprietăților imobiliare, ca parte a strategiei companiei de valorificare a activelor sale imobiliare și de concentrare a eforturilor de dezvoltare pe activitățile specifice industriei telecom. Printre activele scoase la vânzare au fost Palatul Telefoanelor din București și alte două proprietăți din apropiere la un preț de pornire cumulat de 21,6 milioane de euro, fără TVA. 

În aprilie 2015, Telekom Romania Communications a anunțat că a pus în vânzare și reînchiriere parțială un pachet de 24 de proprietăți din București (12) și alte șapte orașe, și anume Bacău, Constanța, Oradea, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Sibiu și Timișoara. Întregul pachet are o suprafață utilă totală de 46.500 metri pătrați. Prețul de pornire a fost stabilit la 26,3 milioane de euro, în urma evaluărilor efectuate de companii independente.

Tot în aprilie 2015, operatorul a vândut omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, pentru suma 4,5 mlioane de euro, o clădire de birouri aflată vis a vis de Spitalul de Urgență Floreasca. Imobilul de peste 8.000 metri pătrați a fost cumpărat la prețul de pornire, Umbrărescu fiind singurul participant la licitație. În prezent, clădirea este sediul central al Băncii Române de Credit și Investiții (BRCI).

La nivelul anului 2014, Telekom a încasat 25,6 milioane de euro din valorificarea activelor vechi și colaterale, fondurile fiind utilizate pentru investiții. Pentru 2015, compania a estimat o sumă cuprinsă între 25 și 29 milioane de euro. Ulterior, operatorul nu a mai furnizat informații despre sumele încasate din vânzarea activelor.

Banii obținuți din vânzarea activelor au susținut investițiile operatorului în dezvoltarea infrastructurii, conform declarațiilor conducerii grupului.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom
teren
forte partners
palatul telefoanelor