EXCLUSIV Telekom a vândut un teren de lângă Palatul Telefoanelor, estimat la 3,3 milioane de euro

EXCLUSIV Telekom a vândut un teren de lângă Palatul Telefoanelor, estimat la 3,3 milioane de euro
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 7 sep 2017

Telekom Romania Communications (fost Romtelecom) a vândut un teren situat în apropiere de Palatul Telefoanelor, în spatele hotelului Novotel, cu o suprafață de 1.783 metri pătrați și estimat la 3,312 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Anunțul a fost eliminat de pe site-ul dedicat https://realestate.telekom.ro pentru că proprietatea respectivă, pentru care s-a desfășurat o licitație, se află în curs de tranzacționare cu ofertantul câștigător. La acest moment nu putem oferi detalii suplimentare", au transmis reprezentanții grupului Telekom Romania la solicitarea Profit.ro.

Terenul nu are construcții și nu este conectat la rețelele municipale de utilități, potrivit informațiilor din fostul anunț de vânzare.

“Accesul este pietonal din strada Matei Milo și cu mașina din strada Ion Câmpineanu. Proprietarul exclusiv al terenului este Telekom Romania Communications”, se preciza în anunț.

Poliția se dotează cu 665 de tablete conectate la Internet prin Telekom pentru “dezvoltarea capacității instituționale în acțiunile investigative” CITEȘTE ȘI Poliția se dotează cu 665 de tablete conectate la Internet prin Telekom pentru “dezvoltarea capacității instituționale în acțiunile investigative”

Operatorul a anunțat, în 2014, demararea unui proces de vânzare a proprietăților imobiliare, ca parte a strategiei companiei de valorificare a activelor sale imobiliare și de concentrare a eforturilor de dezvoltare pe activitățile specifice industriei telecom.

Printre activele scoase la vânzare au fost Palatul Telefoanelor din București și alte două proprietăți din apropiere la un preț de pornire cumulat de 21,6 milioane de euro, fără TVA. Niciuna din cele trei proprietăți nu și-a găsit până în prezent alt proprietar.

În aprilie 2015, Telekom Romania Communications a anunțat că a pus în vânzare și reînchiriere parțială un pachet de 24 de proprietăți din București (12) și alte șapte orașe, și anume Bacău, Constanța, Oradea, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Sibiu și Timișoara. Întregul pachet are o suprafață utilă totală de 46.500 metri pătrați. Prețul de pornire a fost stabilit la 26,3 milioane de euro, în urma evaluărilor efectuate de companii independente.

Parlamentarii solicită procesatorilor de plăți și băncilor să reducă tarifele, pentru a nu ridica pragul obligatoriu pentru acceptarea plății cu cardul de la 10.000 la 50.000 euro CITEȘTE ȘI Parlamentarii solicită procesatorilor de plăți și băncilor să reducă tarifele, pentru a nu ridica pragul obligatoriu pentru acceptarea plății cu cardul de la 10.000 la 50.000 euro

Tot în aprilie 2015, operatorul a vândut omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, pentru suma 4,5 mlioane de euro, o clădire de birouri aflată vis a vis de Spitalul de Urgență Floreasca.

Imobilul de peste 8.000 metri pătrați a fost cumpărat la prețul de pornire, Umbrărescu fiind singurul participant la licitație. În prezent, clădirea este sediul central al Băncii Române de Credit și Investiții (BRCI).

La nivelul anului 2014, Telekom a încasat 25,6 milioane de euro din valorificarea activelor vechi și colaterale, fondurile fiind utilizate pentru investiții. Pentru 2015, compania a estimat o sumă cuprinsă între 25 și 29 milioane de euro. Ulterior, operatorul nu a mai furnizat informații despre sumele încasate din vânzarea activelor.

Operațiune: Telekom preia Telemobil, Germanos și Sunlight. Fuziunea devine efectivă din 1 decembrie CITEȘTE ȘI Operațiune: Telekom preia Telemobil, Germanos și Sunlight. Fuziunea devine efectivă din 1 decembrie

Banii obținuți din vânzarea activelor au susținut investițiile operatorului în dezvoltarea infrastructurii, conform declarațiilor conducerii grupului.

Telekom Romania Communications și Telekom Romania Mobile Communications sunt, din septembrie 2014, denumirile operatorilor Romtelecom și Cosmote România, operațiunea fiind parte a procesului de adoptare pe piața românească a brandului "Telekom" al grupului german Deutsche Telekom.

Telekom Romania Communications este unul dintre cei mai mari operatori locali de telecomunicații. Acționari sunt OTE International (Grecia) - 54,01% și Ministerul pentru Societatea Informațională - 45,99%.

Telekom Romania Mobile Communications este al treilea jucător pe segmentul de telefonie mobilă, după Orange România și Vodafone România, și are ca acționari Cosmote Mobile Communications (Grecia) - 70% și Telekom Romania Communications - 30%.

În 2016, afacerile Telekom în România au atins aproape un miliard de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom
teren
vanzare