FOTO Familia canadiană Topolinski demarează investiții de peste 170 milioane euro în nordul Bucureștiului

FOTO Familia canadiană Topolinski demarează investiții de peste 170 milioane euro în nordul Bucureștiului
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 apr 2024

InteRo Property Development, companie deținută de familia canadiană de investitori Topolinski, a primit autorizația de construcție pentru proiectul rezidențial de lux Smart Home, Pajurei 3 Residence, București, urmând să demareze lucrările în următoarele săptămâni. Dezvoltatorul așteaptă, de asemenea, să primească în următoarele luni și autorizația de construcție pentru SunLight Residence, un proiect rezidențial nZEB ce promite investitorilor randamente atractive la închiriere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În paralel, InteRo Property Development va finaliza curând și achiziția unui teren de 4,5 hectare din zona Otopeni, care are și PUZ. Aici va fi dezvoltat în următorii ani MoonLight Meadows, un proiectul rezidențial de anvergură cu peste 400 de apartamente, valoarea investiției fiind estimată la peste 80 de milioane de euro.

EXCLUSIV Cel mai important investitor imobiliar din România discută cu AFI Europe vânzarea clădirii Bancorex, prima clădire modernă din București CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cel mai important investitor imobiliar din România discută cu AFI Europe vânzarea clădirii Bancorex, prima clădire modernă din București

Cele trei proiecte reprezintă o investiție totală de peste 170 de milioane de euro în zona de nord a Capitalei.

„Este un moment bun pentru construcții, deoarece costurile sunt mai controlate, iar imobiliarele rămân o investiție solidă pe o piață în curs de maturizare cum este România. În perioade dificile, proiectele de calitate câștigă teren.

Cumpărătorii au o abordare mult mai pragmatică față de investițiile pe care le fac pe termen lung, căutând cea mai bună valoare de achiziție. Baza noastră de investitori s-a extins în mod constant, cu fluxuri de capital din întreaga lume. Deja am vândut aproximativ 20% din unitățile locative prevăzute în Pajurei 3 Residence (30 de apartamente) și aproximativ un sfert din cele din SunLight Residence (48 de apartamente). Interesul investitorilor este ridicat și avem încredere că echipa noastră de vânzări va fi foarte ocupată pe parcursul anului”, spune Michael Topolinski III, Fondator InteRo Property Development.

FOTO Familia canadiană Topolinski demarează investiții de peste 170 milioane euro în nordul Bucureștiului

Cu o valoare estimată a investiției de 65 de milioane de euro, Pajurei 3 Residence este primul proiect de lux din Pajura, Bucureștii Noi. 

Complexul va cuprinde 160 de unități locative, inclusiv penthouse-uri cu 3 și 4 camere, grădină privată pe acoperiș, plus facilități comune.

IBB Holding Group, fondat de Ion Crăciunescu, a inaugurat o stație de betoane: Acum suntem într-o poziție favorabilă pentru a participa la licitații CITEȘTE ȘI IBB Holding Group, fondat de Ion Crăciunescu, a inaugurat o stație de betoane: Acum suntem într-o poziție favorabilă pentru a participa la licitații

Cu o investiție estimată de 25 milioane de euro, SunLight Residence va fi un complex dedicat clasei de mijloc.

SunLight Residence va avea 5 blocuri cu 180 de apartamente spațioase (2, 3 și 4 camere cu grădini de apartament de peste 100 mp).

Proiectul are PUZ și va obține autorizația de construcție în următoarele luni. 

Fondat de familia de investitori Topolinski (tatăl Michael și cei trei copii ai săi – Michael, Tyler și Ashton), InteRo Property Development este prezent în România de 15 ani.

CONFIRMARE Radu Dimofte pregătește două turnuri de câte 11 etaje CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Radu Dimofte pregătește două turnuri de câte 11 etaje

Tranzacțiile de referință includ achiziția de 21 de milioane de euro din 2012, care a vizat un teren de 78.000 mp în zona Progresului, unde se află astăzi Vulcan Value Center, precum și cea mai mare tranzacție din 2019, când InteRo a vândut jumătate din fosta platformă Textila Dacia către Skanska Property România pentru 23 de milioane de euro, pentru dezvoltarea unui proiect de birouri.

FOTO Familia canadiană Topolinski demarează investiții de peste 170 milioane euro în nordul Bucureștiului

viewscnt
Afla mai multe despre
intero property development
michael topolinski