Cel mai mare producător și distribuitor de băuturi spirtoase și vinuri din România își întărește echipa de management

Cel mai mare producător și distribuitor de băuturi spirtoase și vinuri din România își întărește echipa de management
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 apr 2024

Alexandrion Group, cel mai mare producător și distribuitor de băuturi spirtoase și vinuri din România, îl numește pe Selcuk Senkaya în funcția de Group Chief Operating Officer (COO).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Acesta are 20 de ani de experiență în sectorul financiar și al serviciilor.

FOTO Pepsi și-a schimbat logo-ul și în România, una dintre schimbările majore de brand CITEȘTE ȘI FOTO Pepsi și-a schimbat logo-ul și în România, una dintre schimbările majore de brand

Anterior, Selcuk Senkaya a lucrat la MaxCredit Finance IFN SA și la Libra Internet Bank. 

Numirea lui Selcuk Senkaya în funcția de COO al Grupului Alexandrion sprijină strategia agresivă de expansiune globală a Grupului.

Alexandrion Group a semnat recent un parteneriat cu Casa Aceves, un producător de tequila din Jalisco, principala zonă din Mexic în care este fabricată tequila, pentru a produce și distribui tequila la nivel global. 

Alexandrion Group și Casa Aceves vor deschide filiale prin intermediul cărora acest proiect comun va fi coordonat și implementat, iar Alexandrion Group va distribui produsele la nivel global prin intermediul rețelei sale de hub-uri de business localizate în diferite țări.

Alexandrion Group a dezvoltat o rețea de magazine Alexandrion Experience. Rețeaua include magazine în România, Grecia, Cipru și Brazilia și este în expansiune globală.

În luna octombrie din 2023, compania a anunțat că va deschide o firmă de distribuție și explorează trei rute pentru a produce băuturi spirtoase în Japonia.

Grupul își extinde portofoliul de băuturi spirtoase și vinuri cu categorii noi: rom, tequila și vermut și va lansa branduri noi de whisky single malt, votcă și gin. Produsele vor fi distribuite atât în Romania, cât și la nivel internațional, prin intermediul hub-urilor de business globale pe care Alexandrion Group le are în SUA (America de Sud și de Nord și Brazilia), MEAA (Orientul Mijlociu, Golful Persic, Africa și India), Asia (Japonia si Singapore) și Europa (România, Grecia, Cipru, Bulgaria, Germania, Cehia și Marea Britanie).

Amazon renunță la plata cu palma CITEȘTE ȘI Amazon renunță la plata cu palma

În luna august 2023, Alexandrion Group a încheiat parteneriatul de distribuție, de lungă durată, cu William Grant & Sons (WGS), invocând incompatibilități cu WGS în ceea ce privește strategiile pentru piața locală și piețele regionale.

Înființat în 1994, Alexandrion Group are două unități de producție în România, în Rădăuți, județul Suceava, și Ploiești, județul Prahova, precum și birouri și filiale în Cipru, Brazilia, Grecia și SUA.

În 2022, Alexandrion Group achiziționat integral acțiunile Cavaway Ltd, o companie cu sediul ȋn Larnaca, Cipru, și operațiuni ȋn aceeași industrie.

În luna martie 2022, Nawaf Salameh și-a adus în afacere doi dintre cei trei fii, pe Antonio Salameh și Roberto Salameh, în posturi de vicepreședinte, odată cu mesajul că acest business va rămâne ȋntotdeauna ȋn familie, iar generațiile viitoare nu vor putea ȋnstrăina nicio parte din afacerea de familie.

Victoria’s Secret deschide un nou magazin în București CITEȘTE ȘI Victoria’s Secret deschide un nou magazin în București

Cum a anunțat Profit.ro, compania pregătește una dintre cele mai mari investiții străine din Grecia, o distilerie în Kavala, investiție care, numai în prima fază, ar trebui să atingă 35 de milioane de euro.

În 2018, grupul Alexandrion a primit avizul din partea autorităților americane pentru a construi prima sa distilerie din SUA, în orașul Carmel din statul New York, în cadrul unui proiect cu o investiție inițială de peste 40 de milioane de dolari. Distileria este programată să fie deschisă la finalul anului viitor, investiția finală putând atinge 120-130 milioane dolari.

În România, grupul a cumpărat, în 2017, și hotelul New Montana din Sinaia.

viewscnt
Afla mai multe despre
alexandrion group
selcuk senkaya
tequila