FOTO Lidl deschide în România cel mai mare depozit logistic

FOTO Lidl deschide în România cel mai mare depozit logistic
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 feb 2023

Lidl deschide în România cel mai mare centru logistic din portofoliul său, în comuna Fundeni, județul Călărași. Noul depozit, amplasat strategic în apropierea autostrăzii A2, va deservi aprovizionarea a peste 55 de magazine din zona de sud și sud-est a țării. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VEZI AICI ȘI Proces Lidl pentru un depozit într-o zonă strategică a României. Radar ce comunică cu Deveselu, mutat

Cel de-al șaselea sediu regional se întinde pe o suprafață totală construită de peste 56.000 m2 și o suprafață a terenului de peste 173.000 m2, fiind astfel cel mai mare depozit din portofoliul Lidl.

Amplasată în apropierea autostrăzii A2, clădirea este un punct logistic extrem de important pentru eficientizarea procesului de distribuție în zona de sud și sud - est a țării.

EXCLUSIV Grupul NCH Capital, reprezentat local de Siminel Andrei, discută cu cel mai mare manager de terenuri agricole din lume CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul NCH Capital, reprezentat local de Siminel Andrei, discută cu cel mai mare manager de terenuri agricole din lume

„Deschiderea depozitului din comuna Fundeni, din apropiere de A2, a venit ca un pas firesc, odată cu  extinderea rețelei noastre de magazine. Pentru că suntem la cel de-al șaselea depozit din portofoliul nostru, experiența ne-a oferit ocazia să testăm și să dezvoltăm mai multe soluții care ne permit să optimizăm timpii de aprovizionare a magazinelor, să avem o și mai mare acuratețe a stocurilor de produse și totodată să reducem amprenta de carbon generată de activitatea din depozit”, a spus Cezar Rotaru, Director Sediul Regional Fundeni, Lidl România.

FOTO Lidl deschide în România cel mai mare depozit logistic


Inaugurarea celui mai mare depozit logistic din portofoliul Lidl are un impact pozitiv și asupra economiei locale, prin crearea a peste 250 de locuri de muncă, atât în zona operațională, cât și în cea administrativă.

FOTO Lidl deschide în România cel mai mare depozit logistic

În prezent, Lidl operează peste 12.000 de magazine și peste 200 de centre logistice și depozite în 31 de țări. În plus, compania are peste 360.000 de angajați.

Profit.ro a anunțat că Lidl, după o creștere de aproape 14% în 2021 față de anul anterior, continuă să conducă piața de retail locală, urmat îndeaproape de Kaufland, care a fost detronat din fruntea clasamentului în 2020. Dacă în primul an al pandemiei primii trei mari jucători erau aproape pe picior de egalitate în ceea ce privește veniturile obținute, rezultatele din 2021, analizate de Profit.ro, arată că lupta pentru primul loc nu mai este atât de strânsă.

Cu afaceri de aproape 14,9 miliarde de lei în 2021 (peste 3 miliarde de euro), Lidl și-a securizat în 2021, conform ultimelor date, poziția de lider al pieței de retail locală, semn că extinderea agresivă din ultimii doi ani a dat roade.

Doar în 2021 retailerul german a inaugurat 33 de magazine noi, ajungând în prezent la o rețea de peste 300 de magazine la nivel național, dintre care 37 în București, și 5 centre logistice.  Lidl a intrat pe piața locală în 2011, iar de atunci businesss-ul său a crescut constant, cele mai mari creșteri fiind consemnate în ultimii doi ani. 

Dacă, în 2019, discounterul german era pe locul 2, după Kaufland, în 2020 a devenit liderul pieței de retail, înregistrând afaceri de 12,9 miliarde de lei (aprox. 2,6 miliarde de euro), de la aproape 9,8 miliarde de lei în 2019. Așadar, în primul an de pandemie, Lidl a avut un avans considerabil, afacerile sale urcând cu 24%.

Lidl și Kaufland fac parte din grupul Schwarz, al șaselea cel mai mare retailer din lume după cifra de afaceri.

FOTO Lidl deschide în România cel mai mare depozit logistic

viewscnt
Afla mai multe despre
lidl
depozit