Nhood România, care gestionează afacerile imobiliare ale Auchan, are un nou Comitet Executiv

Nhood România, care gestionează afacerile imobiliare ale Auchan, are un nou Comitet Executiv
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 oct 2023

Nhood România, companie care gestionează 20 de centre comerciale Auchan din România și dezvoltatorul cartierului Coresi din Brașov, parte din New Immo Holding, și-a fixat un nou comitet executiv.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, în urma structurării activității serviciilor de real-estate în jurul a trei linii de business –  Property & Asset Services (P.A.S.), Resources & Fund Investment (R.F.I.), Development (DEV.) – noul comitet executiv al Nhood România este format din 3 directori, unul pentru fiecare linie de business: Gabriela Piștalu - Director PAS, Elena Bocan - Director RFI și Ruxandra Dragomir - Director DEV . Noua guvernanță a Nhood România va raporta direct comitetului de conducere al Nhood Corporate, cu sediul în Lille, Franța.

EXCLUSIV Una dintre cele mai bogate familii din Belgia pregătește achiziția Expo Market Doraly, primul en-gros din România. Tranzacția poate intra în topul celor mai mari vânzări din istoria pieței locale CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Una dintre cele mai bogate familii din Belgia pregătește achiziția Expo Market Doraly, primul en-gros din România. Tranzacția poate intra în topul celor mai mari vânzări din istoria pieței locale

În luna iunie, Nhood anunța o structurare a activității serviciilor de real estate, implementată în 10 țări, inclusiv în Franța, țara de origine a companiei. Fiecare dintre aceste linii de afaceri este condusă de un Director la nivel internațional și unul la nivel local. 

Tatian Diaconu, fostul CEO al Nhood România, a intrat pe calea antreprenoriatului din luna septembrie, după 12 ani în care a condus afacerile imobiliare ale grupului francez Auchan în România.

Nhood România a înregistrat o cifră de afaceri de 18,7 milioane de lei în primul semestru al acestui an. În România, Nhood este mandatată de Ceetrus să administreze portofoliul de 20 de centre comerciale Auchan la nivel național, precum și să continue dezvoltarea Cartierului Coresi.

 

În 2022, cifra de afaceri a Nhood România a fost de 38 de milioane de lei, în creștere cu 22% față de anul precedent.

Coresi Brașov

Coresi Brașov

Retailerul francez Auchan, parte din grupul cu același nume, a încheiat 2022 cu afaceri de 6,9 miliarde de lei, în creștere cu 9% față de 2021, ajungând pe locul 8 în topul celor mai mari retaileri alimentari de pe piața locală. Profitul companiei a revenit pe creștere, după ce în 2021 înregistrase o scădere cu 15,6% față de 2020. Astfel, în 2022, Auchan a raportat un profit net de 100,3 milioane de lei, plus 17% față de 2021.

Compania a început să funcționeze pe piața locală în anul 2006, iar de atunci și până în prezent a ajuns să dețină în portofoliu 344 de magazine, dintre care 33 de hipermarketuri, 6 supermarketuri și o rețea de 305 magazine de proximitate MyAuchan, dintre care peste 290 în stațiile Petrom, cât și magazinul online auchan.ro.

Suprafața netă de vânzare a retailerului se ridică la peste 300.000 de metri pătrați. În România, Auchan mai deține și două centre logistice, cu o suprafață cumulată de 90.000 de metri pătrați, ultimul fiind inaugurat la începutul acestui an.

Nicușor Dan atacă în instanță încă 28 de autorizații date pe PUZ Sector 2, care betonează mai multe spații verzi. \ CITEȘTE ȘI Nicușor Dan atacă în instanță încă 28 de autorizații date pe PUZ Sector 2, care betonează mai multe spații verzi. "O fac pe responsabilitatea lor!"

La nivel mondial, New Immo Holding a înregistrat în primul semestrul din 2023 venituri brute de 304,5 milioane de euro, în creștere cu 7% față de aceeași perioadă din 2022, și EBITDA de 185 milioane de euro, în creștere ușoară față de aceeași perioadă de anul trecut, când Grupul a înregistrat 183,8 milioane de euro pentru acest indicator financiar.

Primul semestru din 2023 a fost o perioadă dificilă pentru operatorii imobiliari și de retail. Cu toate acestea, indicatorii New Immo Holding sunt încurajatori, cu un trafic în centrele comerciale în creștere cu aproape 5% față de prima parte a anului 2022.

Totodată, la nivelul primelor șase luni din 2023, veniturile din chirii în spațiile administrate de Grup au înregistrat o rată de revenire pozitivă de 2,6%, iar rata de neocupare a scăzut ușor, pe o bază comparabilă, la 6,0% față de 6,3% la sfârșitul lui 2022. Astfel, chiriile au crescut cu 8% față de primul semestru al anului 2022.

De asemenea, activitatea de Specialty Leasing, care presupune închirierea spațiilor pe termen scurt, a înregistrat o creștere de 33% a contractelor de leasing față de primele șase luni din 2022, respectiv o creștere de 19% a veniturilor și a volumului de afaceri.

viewscnt
Afla mai multe despre
nhood românia
auchan