Holcim România are un nou director general, de origine algeriană

Holcim România are un nou director general, de origine algeriană

Sofiane Benmaghnia, director general Holcim România

Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 8 feb 2016

Sofiane Benmaghnia (39 de ani) a fost numit director general al Holcim România și va ocupa această poziție începând cu 1 aprilie 2016. El îl va înlocui pe François Petry, care a devenit recent CEO Aggregates Industries – subsidiara LafargeHolcim din Regatul Unit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Sofiane Benmaghnia, care are dublă cetățenie algeriană și canadiană, a fost director general al Meftah Cement Operations, Aggregates & Concrete în Algeria din 2011, iar anterior a ocupat funcția de director financiar al Lafarge Betoane și Agregate în Orientul Mijlociu timp de trei ani. El s-a alăturat grupului LafargeHolcim în 1999 ca analist financiar.

Are peste 16 ani experiență în industria cimentului și a avut roluri strategice sau operaționale pe diferite piețe în care grupul activează (America de Nord, Orientul Mijlociu, Africa și Europa).

În ultimii doi ani, francezul François Petry, în vârstă de 48 de ani, a condus subsidiara din România a Holcim, într-o perioadă importantă pentru grupul din care face parte (crearea liderului mondial în industria materialelor de construcții – Grupul LafargeHolcim). La 1 decembrie 2015, François Petry a fost numit CEO al Aggregates Industries - subsidiara LafargeHolcim din Regatul Unit.

NEPI aduce un fost contabil din grupul financiar Barclays ca director non-executiv CITEȘTE ȘI NEPI aduce un fost contabil din grupul financiar Barclays ca director non-executiv

Holcim (Romania) S.A., parte a grupului LafargeHolcim, deține 2 fabrici de ciment în Câmpulung și Aleșd și are aproximativ 800 de angajați.

Afacerile Holcim în România au urcat, în 2014, până la 974,3 milioane de lei (219,4 milioane de euro), cu 81,1 milioane de lei (18,4 milioane de euro) mai mult decât în anul precedent. Compania a revenit pe profit în 2014 (72,4 milioane de lei, respectiv 16,3 milioane de euro), după ce, cu un an înainte a raportat pierderi de 6,1 milioane de lei (aproximativ 1,4 milioane de euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
holcim romania
sofiane benmaghnia
ciment
grupul lafargeholcim