Dezvoltatorul P3 începe construcția unui nou depozit de 42.800 de metri pătrați

Dezvoltatorul P3 începe construcția unui nou depozit de 42.800 de metri pătrați
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 4 feb 2016

Dezvoltatorul de spații logistice P3, controlat de fonduri americane, va începe construcția unui nou depozit, de 42.800 de metri pătrați, în cadrul P3 Bucharest. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Noua construcție va cuprinde un spațiu logistic de 41.800 de metri pătrați și un spațiu de birouri cu o suprafață de 1.000 de metri pătrați și este cel de-al treilea depozit dezvoltat de P3 de la achiziția fostului Europolis Logistic Park, tranzacție care a avut loc anul trecut. Clădirea a fost dezvoltată ca urmare a cererii clienților existenți care plănuiesc să își extindă afacerile în București. Doar spațiul rămas neocupat va fi disponibil pentru închiriere potențialilor clienți.

Anul trecut, P3 a început lucrările la alte două depozite care însumează 47.100 de metri pătrați, parte a hubului logistic dezvoltat pentru rețeaua franceză de hipermarketuri Carrefour. Complexul pe care îl va opera Carrefour va avea 81.000 de metri pătrați.

Carrefour închiriază 81.000 metri pătrați în parcul logistic P3 Bucharest, tranzacție record pe piața de logistică din România CITEȘTE ȘI Carrefour închiriază 81.000 metri pătrați în parcul logistic P3 Bucharest, tranzacție record pe piața de logistică din România

În total, investiția P3 în cele trei depozite – care au o suprafață cumulată de aproape 90.000 de metri pătrați – se ridică la peste 65 de milioane de euro.

”Piața din București, dispune, la momentul actual, de foarte puține spații mari libere, iar în zona logistică principală din jurul Capitalei rata de neocupare este încă și mai scăzută. În această vară, vom livra cea mai nouă clădire și le punem la dispoziție atât clienților existenți, cât și celor noi, spații logistice cu unități începând de la 4.000 la 40.000 metri pătrați”, a declarat Blake Horsley, șeful operațiunilor locale ale P3.

După finalizarea acestor trei depozite, portofoliul P3 va avea în România peste 305.000 de metri pătrați. P3 deține cel mai mare spațiu logistic din țară, P3 Bucharest (fostul Europolis Logistic Park), achiziționat de la ca Immobilien Anlagen, la începutul anului 2015. Parcul logistic P3 Bucharest, situat la kilometrul 13 al autostrăzii A1, este închiriat în totalitate, iar printre chiriași se numără companii precum Carrefour sau eMag.

”Ne interesează extinderea în orașe precum Timișoara, Arad, Sibiu sau Cluj-Napoca și în zonele învecinate. Preferăm dezvoltarea proiectelor noastre, deci prima opțiune este achiziția de terenuri“, a spus Blake Horsley.

P3 este investitor, dezvoltator și manager de proprietăți logistice europene. Având activități în toată Europa, portofoliul P3 cuprinde 145 de depozite, care totalizează 3 milioane metri pătrați de spații în nouă țări și un portofoliu de terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea de noi spații, de peste 1.3 milioane metri pătrați.

P3 este deținută de fondurile americane de investiții TPG Real Estate și Ivanhoé Cambridge.

viewscnt
Afla mai multe despre
p3
spatii logistice
depozite