Iluminatul public de pe 15 bulevarde din Capitală, modernizat cu 25 mil. lei

Iluminatul public de pe 15 bulevarde din Capitală, modernizat cu 25 mil. lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mai 2022

Primăria Capitalei vrea să implementeze un proiect pentru eficientizarea și modernizarea sistemului de iluminat public pe 15 artere, în valoare totală de 24,9 milioane lei cu TVA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un proiect de hotărâre în acest sens urmează să fie dezbătut în ședința de joi a Consiliului General al Capitalei, potrivit Agerpres.

Securitatea la incendiu a clădirilor – un subiect care nu trebuie neglijat în contextul PNRR și al Valului Renovării. Interviu cu Florin Popescu, ROCKWOOL Business Unit Director Balkans CITEȘTE ȘI Securitatea la incendiu a clădirilor – un subiect care nu trebuie neglijat în contextul PNRR și al Valului Renovării. Interviu cu Florin Popescu, ROCKWOOL Business Unit Director Balkans

Proiectul vizează implementarea unui sistem de telegestiune și utilizare a aparatelor cu tehnologie LED pe următoarele artere: Șos. Nicolae Titulescu, Bd. Banu Manta, Bd. Beijing, Str. Nicolae Caramfil, Str. Av. Alexandru Șerbănescu, Bd. Aerogării, Bd. Ion Ionescu de la Brad, Șos. Gheorghe Ionescu Sisești, Șos. Pantelimon, Str. Liviu Rebreanu, Bd. Nicolae Grigorescu, Bd. Aviatorilor, Cal. Giulești, Bd. Constructorilor, Cal. Crângași.

Finanțarea obiectivului de investiții se va efectua din bugetul local și/sau alte surse legal constituite. Durata estimată de execuție a lucrărilor este de șase luni.

Potrivit raportului de specialitate, pentru iluminatul pietonal se vor folosi 2.101 de aparate de iluminat tip LED de 30 W, care le vor înlocui pe cele de tip Timlux P 70W, montate pe stâlpii de beton la înălțimea de 4 metri.

Importantă investiție americană pentru producția de roboți chirugicali în Bulgaria CITEȘTE ȘI Importantă investiție americană pentru producția de roboți chirugicali în Bulgaria

Este vizată reducerea consumului de energie electrică cu minim 40% față de situația actuală. Directivele europene impun scoaterea din serviciu până la sfârșitul anului 2015 a surselor cu descărcare la înaltă presiune în vapori de mercur, înlocuirea cu surse cu eficiență energetică și luminoasă ridicate și reducerea cu 20% a consumului de energie primară până în 2020, precum și o țintă de îmbunătățire a eficienței energetice cu cel puțin 27% până în 2030. Astfel, sursele cu descărcare la înaltă presiune în vapori de mercur trebuiau înlocuite până la sfârșitul anului 2015.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
iluminat
capital
proiect
led
bulevard