Impact Developer & Contractor începe construcția la Luxuria Domenii Residence, unul din cele mai vizibile proiecte rezidențiale

Impact Developer & Contractor începe construcția la Luxuria Domenii Residence, unul din cele mai vizibile proiecte rezidențiale
scris 21 mai 2018

Lucrările de construcție ale proiectului Luxuria Domenii Residence, promovat de Impact Developer & Contractor, sunt lansate având ca termen de execuție pentru primele 3 blocuri anul 2020.

Încep lucrările la ceea ce ar urma să fie unul dintre cele mai vizibile proiecte rezidențiale din București. Luxuria Domenii Residence, amplasat în apropiere de Romexpo și care ar urma să includă 630 de apartamente de lux, în 9 blocuri de câte 12 etaje, este lansat de Impact Developer & Contractor (IMP). Compania a notificat Profit.ro că lucrările de construcție încep pentru prima fază a proiectului vizând 3 blocuri, cu 232 de apartamente, cu termen de execuție până în anul 2020.

Complexul rezidențial, a cărui valoare de investiție era estimată de developer în luna noiembrie a anului trecut la 68 milioane euro, este amplasat pe un teren de 22.500 metri pătrați situat între bulevardele Kiseleff și Ion Mihalache, așa cum se vede pe harta atașată.

Impact Developer & Contractor începe construcția la Luxuria Domenii Residence, unul din cele mai vizibile proiecte rezidențiale

Proiectul pentru care Impact a atras anul trecut finanțări masive este o privire în viitor a unei companii ale cărei vânzări au fost afectate în ultimii ani de închiderea, în urma unui litigiu în justiție inițiat de o organizație ecologică, a uneia din cele doar 2 căi de acces în cartierul rezidențial Greenfield dezvoltat în Băneasa.

Pe anul 2017, Impact Developer & Contractor a raportat un profit net mai relevant, de 55,00 milioane lei, doar printr-o ajustare contabilă favorabilă cu 53 milioane lei a rezultatului net, prin reevaluarea imobilelor deținute. Dinamica negativă s-a păstrat și la primul trimestru din 2018. Compania a raportat un declin de 16,21%, la 15,03 milioane lei, a vânzărilor de stocuri de proprietăți rezidențiale și a trecut pe pierdere cu un rezultat negativ de aproimativ 351.000 de lei, față de profitul net de 1,76 milioane lei de la T1 2017.

Globalworth, cel mai mare proprietar de spații de birouri din România, listează pe bursa de la București o nouă emisiune de obligațiuni în valoare de 550 milioane euro CITEȘTE ȘI Globalworth, cel mai mare proprietar de spații de birouri din România, listează pe bursa de la București o nouă emisiune de obligațiuni în valoare de 550 milioane euro

Compania a obținut un vot favorabil în Consiliul General al Municipiului București toamna trecută pentru reamenajarea Șoselei Vadul Moldovei, care traversează Pădurea Băneasa și pentru care, precondiție în legislație, Impact a donat 3 către autoritpățile locale 3 terenuri destinate fondului forestier.

Sunt demersuri așteptate de cei aproximativ 4.000 de locuitori ai dezvoltării imobiliare Greenfield, care în prezent petrec ore întregi în trafic în drumul lor la serviciu și înapoi. În urma închiderii Șoselei Vadul Moldovei – funcțională între anii 1979 și 2017 – singura cale acces către cartierul rezidențial este Aleea Teișani. Traficul îngreunat a ajuns “de poveste” și de aceea potențialii client își amână achizițiile în cartier, până la rezolvarea problemei. Fluxul masiv de mașini a determinat și autoritățile să reamenajeze și sensul giratoriu de la subtraversarea Șoselei de Centură față de Șoseaua București – Ploiești.

Impact Developer & Contractor începe construcția la Luxuria Domenii Residence, unul din cele mai vizibile proiecte rezidențiale

Luxuria Domenii Residence este proiectul pe care Impact mizează în viitor, complex care ar urma să includă 9.000 metri pătrați de spații verzi, fântâni arteziene și grădini tematice. Clienții vizați sunt din zona celor cu venituri superioare, iar o potențială țintă ar putea fi cei care ar urma să lucreze în clădirea de birouri de pe terenul alăturat și care va avea drept chiriaș ING Bank.

Pentru extindere, Impact a plasat anul trecut instrumente obligatare denominate în moneda unică europeană în valoare de 24,52 milioane euro, listate la BVB, accesând și un credit de 32,73 milioane lei de la Piraeus Bank. La 31 martie, însă, datoriile totale ale companiei se diminuaseră la 196,47 milioane lei, de la 199,53 milioane lei. Activele totale ale companiei erau, potrivit ultimului bilanț trimestrial, de 627,98 milioane lei.

Impact, companie controlată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu în proporție de 49,48%, este listată la cota Bursei de Valori București, iar prețul de închidere al sesiunii de ieri, de 0,9980 lei/acțiune, conferă acestei societăți o capitalizare de piață de 263,97 milioane lei (57,01 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
impact
greenfield
luxuria
bvb
bursam
gheorghe iaciu
ing bank