Key Way Group, startup condus de Octavian Pătrașcu, cu birouri în 9 țări și peste 250 de angajați, a anunțat mutarea activității tuturor angajaților în regim „work from home”

Key Way Group, startup condus de Octavian Pătrașcu, cu birouri în 9 țări și peste 250 de angajați, a anunțat mutarea activității tuturor angajaților în regim „work from home”
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 12 mar 2020

Odată cu răspândirea epidemiei de Coronavirus, companiile sunt puse în fața unor alegeri din ce în ce mai dificile atunci când vine vorba de gestionarea activității. Dincolo de prevederile legale sau recomandările autorităților medicale, responsabilitatea companiei se împarte între protejarea sănătății angajaților, limitarea posibilității de răspândire a epidemiei și asigurarea continuității businessului.  

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

  
Key Way Group, startup-ul condus de omul de afaceri Octavian Pătrașcu, care are birouri în 9 țări și peste 250 de angajați la nivel de grup, tocmai a anunțat mutarea activității tuturor angajaților în regim „work from home”. Decizia a fost luată la nivel de grup, vizând atât sediul central din București, dar și birourile din Europa, Africa de sud, Asia și GCC.    

„Ca antreprenori, directori de companii, acesta e un moment important, delicat, în care trebuie să ne gândim în primul rând la echipele noastre, la societate în general. E important să acționăm cât mai din timp, și decisiv. Măsurile care acum ar putea părea exagerate sunt cele care pot face diferența în viitorul apropiat,” a declarat omul de afaceri.  

În același timp, o astfel de măsură poate afecta destul de grav activitatea unei companii. Nu toate activitățile pot fi desfășurate de acasă, nu toți angajații au același tip de activitate – iar uneori acest tip de „telemunca” nu este posibil.  
  
„Compania noastră este bine, din acest punct de vedere” – declară Octavian Pătrașcu – „pentru că am dezvoltat și pregătit din timp o infrastructură care ne permite tuturor să lucrăm de oriunde, având acces la aceleași resurse și instrumente indiferent din care birou sau de la ce calculator, tabletă sau telefon suntem conectați. Având toată infrastructura în cloud, ne permite să ne mobilizăm rapid și să putem să lucrăm de oriunde. Din păcate, procentul lipsă până la 100% în acest moment se referă la interacțiunea cu instituțiile statului, în special cel din România. „Ne dorim să se accelereze informatizarea sistemului și în România, să nu mai trebuiască să mergem personal la administrații financiare superaglomerate, sau la alte instituții de genul. Tocmai în aceste momente se vede unde sunt punctele slabe”.

În București, compania Key Way Group are peste 160 de angajați care sunt împărțiți în două firme care lucrează în biroul din clădirea City Gate, în Piața Presei Libere, alături de alte companii importante, inclusiv Microsoft, Rompetrol, E-On și altele. „Nu suntem singurii care luăm aceste măsuri. Mă bucur să văd că există o mobilizare în mediul privat și că în clădirea unde avem noi biroul mai multe companii au luat aceste măsuri. Este un moment dificil pentru societatea noastră și avem cu toții responsabilități. Sigur, avem o responsabilitate pentru companie, pentru asigurarea activității, dar în același timp trebuie să protejăm oamenii, societatea, să ne protejăm cu toții”, a mai spus Octavian Pătrașcu.

Key Way Group este un grup FinTech internațional, fondat în România de omul de afaceri Octavian Pătrașcu, în 2018. Grupul include companii cu operațiuni în nouă tări din Europa, Orientul Apropiat și Africa și peste 230 de angajați. Companiile din grup, prin licențele pe care le operează, oferă acces clienților - atât „retail” cât și „professional”- la piețele de capital globale.   

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
key way group
octavian pătrașcu