Knauf va investi 140 de milioane de euro în fabrica din Mureș, preluată la începutul anului, și cere ajutor de stat

Knauf va investi 140 de milioane de euro în fabrica din Mureș, preluată la începutul anului, și cere ajutor de stat
scris 11 aug 2022

Producătorul de materiale izolante Knauf Insulation va moderniza fabrica de vată minerală Gecsat din Târnăveni, județul Mureș, printr-un proiect în valoare de aproape 140 de milioane de euro, pentru care a cerut un ajutor de stat de 18,2 milioane euro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania a semnat la începutul anului preluarea Gecsat, iar Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția în luna mai. Achiziția are ca scop susținerea livrărilor către clienții Knauf Insulation din piețele, în continuă creștere, din România, Europa de Est și Comunitatea Statelor Independente.

„Între timp, unitatea de producție a intrat într-un proces amplu de retehnologizare și modernizare, pentru a ajunge la standardele de calitate Knauf Insulation”, a comunicat compania, pentru Profit.ro.

Ministerul Finanțelor a anunțat recent o listă cu mai multe proiecte de investiții care se încadrează în bugetul programului privind ajutorul de stat și sunt acum într-o etapă de analiză. Lista cuprinde și investiția Knauf Insulation, fără detalii despre destinația fondurilor.

Profit.ro a anunțat însă anterior că gigantul german Knauf pregătește o investiție mai amplă în România, în valoare de 200 de milioane de euro, având în plan dezvoltarea a două noi fabrici pentru ghips carton, profiluri metalice și materiale de izolații, care vor genera 200 locuri de muncă. 

EXCLUSIV Grupul irlandez CRH, cel mai mare furnizor de materiale de construcții din Europa, își mută sediul central din România în locul City Insurance și obține o reducere a bugetului de chirie. Una dintre marile tranzacții ale anului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul irlandez CRH, cel mai mare furnizor de materiale de construcții din Europa, își mută sediul central din România în locul City Insurance și obține o reducere a bugetului de chirie. Una dintre marile tranzacții ale anului

Knauf Insulation face parte din grupul german Knauf, care are aproximativ 35.000 de angajați în întreaga lume, cu circa 250 de fabrici în peste 90 de țări și vânzări de 10 miliarde de euro în anul 2020. Grupul Knauf a fost fondat în 1932 și rămâne o companie independentă de familie.

Prezent din 2008 în România, Knauf Insulation este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața materialelor izolante, cu un portofoliu ce include vată minerală de sticlă, vată minerală bazaltică și plăci din fibre de lemn (Heraklith).

Gecsat este un producător local de vată minerală din sticlă din România, cu capital integral privat, 100% românesc. Fondată în 1918 la Târnăveni, cu o istorie de peste 100 de ani, fabrica a fost de-a lungul timpului specializată în producerea diverselor articole de sticlă. Având în vedere importanța izolației termice și a eficienței energetice a clădirilor, în anul 2007 Gecsat a investit într-o linie de producție a vatei minerale de sticlă.

viewscnt
Afla mai multe despre
knauf insulation investiție