Leier, după investiții de 100 de milioane de euro în România: Ne concentrăm în continuare pe extindere, cu noi fabrici

Leier, după investiții de 100 de milioane de euro în România: Ne concentrăm în continuare pe extindere, cu noi fabrici
scris 20 iun 2022

Producătorul austriac de materiale de construcții Leier a investit în România, în ultimii 4 ani, 100 de milioane de euro și se pregătește acum să deschidă o nouă secție de producție la Iași, având de asemenea în derulare o investiție în cea de-a 5-a fabrică, la Arad. În continuare, grupul urmărește dezvoltarea extensivă a business-ului și caută oportunități pentru noi investiții.

“Ne concentrăm pe extinderea noastră atât din punct de vedere al unităților teritoriale cât și din punct de vedere a gamei de produse, mizând pe apetența pieței pentru portofoliul premium cu soluții complete pentru construcții, proximitate față de client și servicii conexe (…) Grupul Leier analizează în permanență oportunitățile de expansiune și întotdeauna este deschis noilor investiții sau achiziții”, a declarat pentru Profit.ro CEO-ul Leier România, Thomas Ebner.

Fabricile Leier de la Iași și Sighișoara, producătoare de zidărie și țiglă ceramică, au fuzionat anul trecut și au cumulat vânzări de 259 milioane lei. Leier deține și două fabrici de vibropresate din beton, la Unirea (Alba) și Câțcău (Cluj), cu afaceri de 27 milioane lei anul trecut. Ultima fabrică a început producția anul trecut și a fost lansată oficial în luna mai. A 5-a fabrică va fi deschisă în localitatea Șimand din județul Arad, iar până atunci va fi finalizată o investiție într-o nouă secție la unitatea din Iași, pentru diversificarea producției.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent

Creșterea vânzărilor a fost vizibilă nu doar anul trecut, ci și în primele luni din 2022, potrivit lui Ebner.

Grupul se confruntă însă, ca și ceilalți jucători din producția de materiale de construcții, cu o creștere a costurilor cu materiile prime și un context marcat de instabilitate și lipsă de predictibilitate.

Grupul reprezintă o afacere de familie și este prezent pe șapte piețe europene, cu peste 40 de puncte de lucru.

Portofoliul Leier include zidărie ceramică și zidărie de beton, țiglă ceramică și de beton, dale, pavele, elemente pentru garduri, bolțari, sisteme de canalizare și sisteme de coșuri de fum.

viewscnt
Afla mai multe despre
leier construcții