Lidl, o nouă tranzacție - cumpără un teren de la familia Micoriciu, proprietara Confecții Vaslui

Lidl, o nouă tranzacție - cumpără un teren de la familia Micoriciu, proprietara Confecții Vaslui
scris 17 feb 2021

Discounterul german Lidl, pe locul trei în topul vânzărilor din România, după Kaufland și Carrefour, este interesat să cumpere un teren în Oradea de la familia bihoreană Micoriciu, acționarul majoritar al producătorului Confecții Vaslui, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Producătorul de îmbrăcăminte Confecții Vaslui, având ca acționari majoritari pe Valentin și Bogdan-George Micoriciu, intenționează să vândă retailerului Lidl un teren de circa 6.500 de metri pătrați din Oradea, decizia urmând a fi luată în martie 2021.

eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți CITEȘTE ȘI eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți

Confecții Vaslui, listată la Bursa de Valori București, deține mai multe terenuri în Oradea, în zona gării CFR.

Producătorul are o fabrică în municipiul Vaslui pentru care lucrau 211 salariați la sfârșitul primului semestru din 2020. Exporturile reprezintă peste 90% din cifra de afaceri a fabricii, principalii clienți fiind companiile italiene Industries, Confezioni Major și Hostage, precum și Kami din Franța. În primul semestru al anului trecut, Confecții Vaslui a raportat o cifră de afaceri de aproape 5 milioane de lei, similară cu cea din anul anterior.

Tranzacție: Lidl cumpără încă un teren, acum de la tipografia Best Print, la 200 de metri de un alt magazin CITEȘTE ȘI Tranzacție: Lidl cumpără încă un teren, acum de la tipografia Best Print, la 200 de metri de un alt magazin

Lidl are 4 magazine în Oradea, însă și un program de extindere agresivă la nivel național, acumulând un număr impresionant de terenuri. Anul trecut l-a încheiat cu inaugurarea a 28 de magazine, după ce un an mai devreme a deschis alte 24 de supermarketuri, cele mai multe de la intrarea pe piață, în 2011.

Profit.ro a anunțat, în ultima perioadă, 12 noi magazine Lidl doar în București, aflate în diferite stadii de avizare a construcției. Unul în cartierul Drumul Taberei, pe un teren al tipografiei Best Print, altul pe o parte din fosta fabrică de pâine Vel Pitar din Berceni, altul în locul spitalului și căminelor evreiești din cartierul Tei, altul în locul Autogării Internaționale Rahova, cumpărată de la grupul Atlassib, altul în locul centrului de montaj al instalațiilor GPL din zona Progresul, printr-un contract de superficie cu bulgarii de la AGR Autogas Group. Unul în cartierul Vatra Luminoasă, pe un teren cumpărat de la grupul financiar Rockefeller; altul pe o parte din terenul fostei fabrici Helitube din cartierul Colentina; încă unul în cartierul Tei, pe un teren al omului de afaceri Silviu Talpău – unul dintre proprietarii grupului Fratelli; încă unul pe o parte din terenul fostei fabrici Filan din cartierul Pantelimon; unul pe o bucată din fosta fabrică Energomontaj de lângă CET Sud; altul în locul fostei tipografii Fed Print, ce aparține femeii de afaceri Veronica Gușă de Drăgan; și unul în cartierul Rahova, pe Șoseaua Sălaj 241, pe un teren cumpărat în 2017.

Lidl a înregistrat, în 2019, afaceri de 9,7 miliarde de lei, în creștere cu circa 24% față de cele din 2018, marcând unul dintre cele mai alerte ritmuri de creștere de pe piața locală de retail. Rețeaua Lidl numără circa 290 de magazine la nivel național, dintre care 37 în București, și 5 centre logistice, pentru care lucrează peste 8.000 de angajați. Pentru acest an, reprezentanții rețelei au anunțat că vor să mai deschidă aproximativ 20 de magazine noi.

Lidl și Kaufland fac parte din grupul Schwarz, al șaselea cel mai mare retailer din lume după cifra de afaceri.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
lidl oradea
micoriciu
confectii vaslui