Tranzacție: Lidl cumpără încă un teren, acum de la tipografia Best Print, la 200 de metri de un alt magazin

Tranzacție: Lidl cumpără încă un teren, acum de la tipografia Best Print, la 200 de metri de un alt magazin
scris 9 feb 2021

Discounterul german Lidl, pe locul trei în topul vânzărilor din România, după Kaufland și Carrefour, este în curs de achiziție a unui teren de circa 3.700 de metri pătrați din cartierul bucureștean Drumul Taberei de la tipografia Best Print, tranzacție semnalată de Profit.ro de la semnarea antecontractului, în 2018.

De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online CITEȘTE ȘI De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Terenul în cauză este format din două loturi lipite, amplasate la 200 de metri distanță de magazinul Lidl Valea Oltului, modernizat în 2017. Prețul de tranzacționare agreat de părți în 2018 a fost de peste 2 milioane de euro și cuprinde și o clădire de birouri și o hală de producție existente pe teren.

eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți CITEȘTE ȘI eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanțiTranzacția este condiționată de îndeplinirea unor condiții, precum dobândirea de către Lidl a unui teren vecin, obținerea autorizației de construire pentru proiect și a autorizației de defrișare a copacilor existenți pe teren.

Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid CITEȘTE ȘI Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid

Best Print Services este una dintre cele mai importante tipografii specializate pe tipar plan din România, cu o cifră de afaceri de 8,5 milioane euro. Compania este deținută de Lauriana Burlacu, cu o participație minoritară din partea Anei-Maria Ciobanu, potrivit datelor furnizate de termene.ro. Activitatea tipografică a companiei se desfășoară într-un sediu închiriat în cartierul Militari, la circa 3 kilometri distanță de proprietatea în curs de vânzare.

EXCLUSIV Motivat de pandemie, Andrei Ceaușescu anunță în prima sa discuție cu presa: trece la apartamente premium după ce a dezvoltat peste 1.000 de locuințe ieftine. Un proiect va fi în locul fabricii Vel Pitar, cumpărată alături de Kaufland și Lidl CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Motivat de pandemie, Andrei Ceaușescu anunță în prima sa discuție cu presa: trece la apartamente premium după ce a dezvoltat peste 1.000 de locuințe ieftine. Un proiect va fi în locul fabricii Vel Pitar, cumpărată alături de Kaufland și Lidl

În ultimii ani, retailerul german a fost într-un proces de expansiune agresivă în România, acumulând un număr impresionant de terenuri. Anul trecut l-a încheiat cu inaugurarea a 28 de magazine, după ce un an mai devreme a deschis alte 24 de supermarketuri, cele mai multe de la intrarea pe piață, în 2011.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

Anterior acestei viitoare investiții, Profit.ro a anunțat alte 9 noi magazine Lidl în București, aflate în diferite stadii de avizare a construcției. Unul în locul spitalului și căminelor evreiești din cartierul Tei, altul în locul Autogării Internaționale Rahova, cumpărată de la grupul Atlassib, altul în locul centrului de montaj al instalațiilor GPL din zona Progresul, printr-un contract de superficie cu bulgarii de la AGR Autogas Group. Unul în cartierul Vatra Luminoasă, pe un teren cumpărat de la grupul financiar Rockefeller; altul pe o parte din terenul fostei fabrici Helitube din cartierul Colentina; încă unul în cartierul Tei, pe un teren al omului de afaceri Silviu Talpău – unul dintre proprietarii grupului Fratelli; încă unul pe o parte din terenul fostei fabrici Filan din cartierul Pantelimon; unul pe o bucată din fosta fabrică Energomontaj de lângă CET Sud; altul în locul fostei tipografii Fed Print, ce aparține femeii de afaceri Veronica Gușă de Drăgan; și unul în cartierul Rahova, pe Șoseaua Sălaj 241, pe un teren cumpărat în 2017.

INTERVIU Aurel Nețin, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Aurel Nețin, despre premium în business

Lidl a înregistrat, în 2019, afaceri de 9,7 miliarde de lei, în creștere cu circa 24% față de cele din 2018, marcând unul dintre cele mai alerte ritmuri de creștere de pe piața locală de retail. Rețeaua Lidl numără circa 290 de magazine la nivel național, dintre care 37 în București, și 5 centre logistice, pentru care lucrează peste 8.000 de angajați. Pentru acest an, reprezentanții rețelei au anunțat că vor să mai deschidă aproximativ 20 de magazine noi.

Lidl și Kaufland fac parte din grupul Schwarz, al șaselea cel mai mare retailer din lume după cifra de afaceri.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
lidl
best print services