Lidl construiește un magazin pe amplasamentul unde funcționau un spital și cămine evreiești

Lidl construiește un magazin pe amplasamentul unde funcționau un spital și cămine evreiești
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 2 feb 2021

Discounterul german Lidl, pe locul trei în topul vânzărilor din România, după Kaufland și Carrefour, pregătește construcția unui nou magazin, pe un teren cumpărat anul trecut de la Federația Comunităților Evreiești din România, unde funcționau, în trecut, un spital și cămine, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online CITEȘTE ȘI De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online

Retailerul a plătit circa 2,4 milioane de euro pe terenul în suprafață de aproximativ 6.000 de metri pătrați al Federației Comunităților Evreiești Mozaice din România, amplasat în apropierea parcurilor Tei și Plumbuita, potrivit surselor Profit.ro.

În ajunul Crăciunului trecut, Lidl a primit certificatul de urbanism necesar construcției unui supermarket și amenajării parcării aferente.

Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid CITEȘTE ȘI Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid

În ultimii ani, retailerul german a fost într-un proces de expansiune agresivă în România, acumulând un număr impresionant de terenuri. Anul trecut l-a încheiat cu inaugurarea a 28 de magazine, după ce un an mai devreme a deschis alte 24 de supermarketuri, cele mai multe de la intrarea pe piață, în 2011.

Familia Mulliez, una dintre cele mai bogate din Franța, își întărește poziția pe piața imobiliară românească. Pune la comun proprietățile Auchan, Decathlon și Leroy Merlin și încearcă să atragă și investitori străini CITEȘTE ȘI Familia Mulliez, una dintre cele mai bogate din Franța, își întărește poziția pe piața imobiliară românească. Pune la comun proprietățile Auchan, Decathlon și Leroy Merlin și încearcă să atragă și investitori străini

Anterior acestei viitoare investiții, Profit.ro a anunțat alte 8 noi magazine Lidl în București, aflate în diferite stadii de avizare a construcției. Unul în locul Autogării Internaționale Rahova, cumpărată de la grupul Atlassib, altul în locul centrului de montaj al instalațiilor GPL din zona Progresul, printr-un contract de superficie cu bulgarii de la AGR Autogas Group. Unul în cartierul Vatra Luminoasă, pe un teren cumpărat de la grupul financiar Rockefeller; altul pe o parte din terenul fostei fabrici Helitube din cartierul Colentina; încă unul în cartierul Tei, pe un teren al omului de afaceri Silviu Talpău – unul dintre proprietarii grupului Fratelli; încă unul pe o parte din terenul fostei fabrici Filan din cartierul Pantelimon; unul pe o bucată din fosta fabrică Energomontaj de lângă CET Sud; altul în locul fostei tipografii Fed Print, ce aparține femeii de afaceri Veronica Gușă de Drăgan; și unul în cartierul Rahova, pe Șoseaua Sălaj 241, pe un teren cumpărat în 2017.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

Lidl a înregistrat, în 2019, afaceri de 9,7 miliarde de lei, în creștere cu circa 24% față de cele din 2018, marcând unul dintre cele mai alerte ritmuri de creștere de pe piața locală de retail. Rețeaua Lidl numără circa 290 de magazine la nivel național, dintre care 37 în București, și 5 centre logistice, pentru care lucrează peste 8.000 de angajați. Pentru acest an, reprezentanții rețelei au anunțat că vor să mai deschidă aproximativ 20 de magazine noi.

INTERVIU Aurel Nețin, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Aurel Nețin, despre premium în business

Lidl și Kaufland fac parte din grupul Schwarz, al șaselea cel mai mare retailer din lume după cifra de afaceri.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
lidl
federatia comunitarilor evreiesti din romania