Lucrările la un bloc de locuințe din București, oprite de procurori. Suspiciuni de fals în declarații și executarea de lucrări fără autorizație de desființare

Lucrările la un bloc de locuințe din București, oprite de procurori. Suspiciuni de fals în declarații și executarea de lucrări fără autorizație de desființare
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 ian 2021

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au dispus oprirea temporară a executării lucrărilor la un bloc de locuințe din Strada Visarion din Capitală, în cadrul unui dosar în care se investighează infracțiuni de fals în declarații și executarea de lucrări fără autorizație de desființare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de șase suspecți pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de fals material în înscrisuri oficiale, fals în declarații, omisiunea sesizării și executarea de lucrări fără autorizație de desființare, scrie Agerpres.

Standardul de CV pentru pozițiile de conducere CITEȘTE ȘI Standardul de CV pentru pozițiile de conducere

Procurorii noteză în ordonanță că, în cursul anului 2017, doi proprietari ai unei clădiri din Strada Visarion, Sector 1, București, situat într-o zonă protejată construită și de o importantă valoare culturală, au declarat în fals în fața notarului că imobilul a dispărut ca urmare a autodemolării, cu toate că în realitate existau elemente de construcție pe teren.

Ulterior, spun anchetatorii, doi suspecți, funcționari în cadrul Biroului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Sector 1, ar fi falsificat cartea funciară, în sensul că au radiat construcțiile, cu toate că aveau cunoștință că acestea nu erau demolate.

"În perioada 2017 - 2019, un suspect, care a dobândit ulterior în proprietate imobilul, a demolat elemente de construcție fără existența unei autorizații de desființare și a demarat construirea unui bloc de locuințe. În timp ce imobilul era demolat, o suspectă, polițist local în cadrul Direcției Generale de Poliție Locală, a constatat că erau efectuate lucrări de demolare a imobilului fără existența unei autorizații de desființare și a întocmit un proces verbal, dar a omis sesizarea organelor de urmărire penală", se menționează în comunicat.

Parchetul informează că prin ordonanța procurorului din data de 19 ianuarie s-a dispus oprirea temporară a executării lucrărilor la blocul de locuințe din Strada Visarion. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bloc de locuinte
procurori