Ministerul Culturii va da în judecată firma care trebuia să consolideze și să restaureze Muzeul "Enescu"

Ministerul Culturii va da în judecată firma care trebuia să consolideze și să restaureze Muzeul "Enescu"
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 ian 2024

Ministerul Culturii a anunțat că va da în judecată firma SC Eldiclau SRL care s-a ocupat de consolidarea și restaurarea Muzeului Național "George Enescu" deoarece "și-a dovedit incapacitatea de a gestiona obligațiile contractuale", instituția precizând că "firma a încasat până în prezent 8.408.659 lei, fără TVA, reprezentând 25% din valoarea contractului de execuție lucrări".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Având în vedere că SC Eldiclau SRL și-a dovedit incapacitatea de a gestiona obligațiile asumate prin contractul referitor la consolidarea și restaurarea Muzeului Național „George Enescu” – Palatul „Cantacuzino”, s-a luat decizia de a nu prelungi contractul cu această firmă; a fost blocată garanția de bună execuție constituită până în prezent în cadrul contractului, în valoare de 929.025 lei în contul deschis la dispoziția Autorității Contractante", transmite Ministerul Culturii la solicitarea jurnaliștilor. 

Polonia și România, țările UE cu cele mai mari creșteri ale prețului locuințelor CITEȘTE ȘI Polonia și România, țările UE cu cele mai mari creșteri ale prețului locuințelor

Ministerul Culturii s-a înscris la masa credală pentru recuperarea creanțelor iar "după estimarea contabilă și judiciară a prejudiciului vom acționa în instanță executantul și va emite certificat constatator negativ pentru executant, astfel încât acesta să nu mai poată participa la proceduri de achiziție ulterioare", scrie News.ro.

În baza situațiilor de lucrări prezentate, SC Eldiclau SRL a încasat până în prezent 8.408.659 lei, fără TVA, reprezentând 25% din valoarea contractului de execuție lucrări, inclusiv actualizările aplicate conform legii. Ministerul Culturii menționează că nu au fost plătite lucrări care nu au fost executate.

După estimarea contabilă și judiciară a prejudiciului, Ministerul Culturii va acționa executantul în instanță și va emite certificat constatator negativ pentru acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul culturii
muzeul enescu