NEPI, unul dintre cei mai mari investitori de pe piața românească de real estate, pleacă de la Bursa București

NEPI, unul dintre cei mai mari investitori de pe piața românească de real estate, pleacă de la Bursa București
scris 1 iun 2017

În contextul fuziunii cu societatea Rockcastle înregistrată în insulele Mauritius, grupul de investiții imobiliare NEPI se va delista de pe piețele unde este în prezent tranzacționată, pe 18 iulie. Emitentul rezultat din fuziune, NewCo, se va lista la Euronext Amsterdam și pe bursa de la Johannesburg, dar nu sunt informații că ar mai ajunge și la cota BVB.

Apare un jucător de primă mărime pe piața de real estate din Europa Centrală și de Est, cu active însumate de aproximativ 5,6 miliarde euro, însă acesta nu va fi listat și la Bursa de Valori București, deși multe din proprietățile deținute sunt din România. Grupul sud-african New Europe Property Investments (NEPI), cel care a anunțat în decembrie 2016 fuziunea Rockcastle Global Real Estate, din Mauritius, se va delista atât de pe bursa de la Johannesburg unde se finanța, cât și de pe cea românească, unde era tranzacționat sporadic.

Documentele fuziunii menționează ca dată a delistărilor ziua de 18 iulie. De atunci, BVB va avea un emitent mai puțin, fondul de tip închis fiind cel mai mare jucător din piața imobiliară prezent pe piața de capital românească.

Topul chiriilor pentru birouri în București. Unde sunt cele mai ieftine spații CITEȘTE ȘI Topul chiriilor pentru birouri în București. Unde sunt cele mai ieftine spații

Noua societate, înregistrată în insulele Man, denumită NEPI Rockcastle PLC (NewCo), către care vor fi transferate activele și pasivele fondurilor care au fuzionat, se va lista pe atât pe bursa de la Johannesburg, cât și pe Euronext Amsterdam, conform anunțului publicat pe website-ul BVB la finele ședinței de tranzacționare de astăzi.

Ce se întâmplă cu acționarii NEPI? Fiecare dintre aceștia va primi câte o acțiune NewCo la fiecare acțiune NEPI deținută. NEPI va fi delistată cu aprobarea BVB și Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și ulterior dizolvată, conform datelor principale ale prospectului de fuziune.

Grupul sud-african New Europe Property Investments (NEPI) este unul dintre cei mai mari investitori de pe piața locală de real estate.

NEPI deține și administrează peste 34 de proprietăți generatoare de venituri, 6 proiecte aflate în construcție și 7 proiecte pentru care așteaptă obținerea autorizațiilor de pre-leasing.

Cât costă să închiriezi un spațiu de birouri în Cluj-Napoca. Companiile din IT și servicii medicale ocupă cele mai multe spații CITEȘTE ȘI Cât costă să închiriezi un spațiu de birouri în Cluj-Napoca. Companiile din IT și servicii medicale ocupă cele mai multe spații

La finele lunii noiembrie, portofoliul grupului era evaluat la aproximativ 2,5 miliarde de euro.

În România, portofoliul NEPI cuprinde Mega Mall, Promenada Mall, Vulcan Value Center, Timișoara Shopping City, CityPark Constanța, Ploiești Shopping City, Brăila Mall, Galați Shopping City, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center și alte centre comerciale în întreaga țară, dar și clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din București, City Business Centre din Timișoara și The Office din Cluj.

De cealalaltă parte, Rockcastle deține acțiuni mobiliare la companii din Marea Britanie, SUA, Australia, Noua Zeelandă, Canada, dar și în Europa, valoarea portofoliului de valori mobiliare listate, depășind, la finele lunii septembrie, 1,83 miliarde de dolari, se arată în comunicat. Portofoliul Rockcastle în proprietăți de investiții include 7 proprietăți de retail generatoare de venituri, 2 proiecte în curs de construcție și 3 proprietăți condiționate de obținerea autorizațiilor de pre-leasing, la o valoare cumulată evaluată la 878,6 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
nepi
imobiliare
real estate
bvb
bursa
rockastle
newco
asf