Noi tranzacții pregătite: Globalworth, la care stau în chirie aproape toate multinaționalele din România, este angajată în achiziții imobiliare în țară de peste 300 milioane euro

Noi tranzacții pregătite: Globalworth, la care stau în chirie aproape toate multinaționalele din România, este angajată în achiziții imobiliare în țară de peste 300 milioane euro
scris 3 oct 2019

Compania Globalworth, la care stau în chirie aproape toate multinaționalele din România, este în due diligence detaliat pentru achiziția unor proprietăți în valoare totală de peste 300 milioane de euro din România, motiv pentru care investitorul va realiza o majorare de capital.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

„De la intrarea pe piața poloneză în 2017, am cumpărat active funcționale de aproape un miliard de euro. În paralel, ne-am extins portofoliul de dezvoltări din România cu proiecte noi, atât pe sectorul birourilor din București, cât și sectorul industrial-logistic. Suntem încrezători că noul capital ne va permite îmbunătățirea platformei“, spune Dimitris Raptis, deputy CEO în cadrul Globalworth.

Compania a intrat recent într-un parteneriat cu Global Vision, firma antreprenorului Sorin Preda, alături de care va dezvolta două proiecte logistice în Chitila și Constanța.

EXCLUSIV FOTO One United a vândut un penthouse cu prețul record de 6,8 milioane euro. Apartament cu piscină în living CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO One United a vândut un penthouse cu prețul record de 6,8 milioane euro. Apartament cu piscină în living

În 2018, Globalworth a derulat un program agresiv de achiziții în Polonia. Compania a realizat cinci tranzacții care au implicat investiții de peste 520 milioane euro, dintre care trei au intrat în top zece tranzacții ale anului în Polonia. Prin această strategie, valoarea portofoliului din Polonia al Globalworth a ajuns la 1,5 miliarde de euro, depășind valoarea activelor imobiliare din România, țara de origine a companiei.

Deși valoarea proprietăților este împărțită aproape egal între cele două piețe, chiria contractată pe piața românească a fost de doar 77,6 milioane de euro în 2018, cu 24% sub cea contractată pe imobilele din Polonia.

viewscnt
Afla mai multe despre
globalworth
global vision
black sea vision
industrial logistic