Omul de afaceri Ioan Aschilean din Cluj a dezvoltat un bloc de locuințe în Băneasa, un penthouse costă aproape 2.000 euro/mp util

Omul de afaceri Ioan Aschilean din Cluj a dezvoltat un bloc de locuințe în Băneasa, un penthouse costă aproape 2.000 euro/mp util
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2016

Omul de afaceri Ioan Aschilean, care deține mai multe firme în domeniul construcțiilor din Transilvania, a dezvoltat împreună cu Gheorghe Buta, co-managing partner al casei de avocatură Mușat și Asociații, un bloc de 7 etaje de locuințe în Bulevardul Aerogării.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Imobilul este dezvoltat prin firma Rich Club Investments, deținută de Ioan Aschilean (33,3%), de Gheorghe Buta (33,3%) și Radu Apostol (33,3%).

Potrivit unei hotărâri a acționarilor de la sfârșitul anului trecut, Consiliul de Administrație a fost mandatat să negocieze clauzele contractuale și să vândă apartmentele și locurile de parcare aferente imobilului construit de firmă în Bulevardul Aerogării nr.38A din sectorul1 al Bucureștiului.

Prețul minim de vânzare pentru un apartament a fost stabilit la 1.000 de euro/mp, iar pentru locurile de parcare 700 euro pe loc. Imobilul, amplasat pe un teren de circa 1.200 de metri pătrați, a fost finalizat, iar la parterul blocului a fost deschis un magazin Mega Image.

Potrivit unui anunț de vânzare, un penthouse situat la ultimul etaj al blocului, cu 3 camere, cu o terasă de peste 40 metri pătrați, cu o suprafață utilă de 85 metri pătrați, este scos la vânzare la 163.000 euro, adică 1.917 euro/mp util sau 1.200 euro/mp construit (suprafața construită este de 134 mp).

De asemenea, firma vrea să vândă un imobil situat pe strada Mihai Eminescu nr. 57 din București.

Cele mai mari companii la care Aschilean este acționar sunt ACI Cluj (constructorul printre altele a Cluj Arena și Grup 4 Instalații. Potrivit datelor publicate pe site-ul firmei ACI Cluj, din conducere conducere fac parte oameni de afaceri precum Horia Ciorcilă, președintele Băncii Transilvania sau  Dorel Goia de la Teraplast. 

viewscnt
Afla mai multe despre
locuinte
cluj
aschilean
investitie