Ovidiu Șandor iese complet din City Business Centre din Timișoara. NEPI a preluat întregul complex de birouri

Ovidiu Șandor iese complet din City Business Centre din Timișoara. NEPI a preluat întregul complex de birouri
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 ian 2016

Omul de afaceri Ovidiu Șandor din Timișoara a ieșit din acționariatul firmei ModaTim Business Facility, dezvoltatorul complexului de birouri City Business Centre Timișoara, fondul sud-african de investiții NEPI devenind astfel singurul acționar al proiectului pentru care avea un acord de preluare la finalizarea construcției.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Complexul de birouri City Business Centre a fost finalizat în vara anului trecut, prin livrarea celei de-a cincea clădire a proiectului, în urma unei investiții de circa 50 de milioane de euro. Șandor a vândut în 2012 către fondul de investiții NEPI primele trei clădiri ale proiectului de la Timișoara, iar sud-africanii au avut un acord pentru preluarea întregului parc de afaceri la finalizarea construcției. În urma tranzacției, omul de afaceri a rămas administratorul întregului proiect și s-a ocupat de coordonarea dezvoltării celorlalte două clădiri din proiect.

Potrivit unei hotărâri a acționarilor, ModaTim Business Facility este deținută integral de Timișoara Office Building, controlată de NEPI, care a preluat participațiile firmei MT Inv Holding și ale lui Ovidiu Șandor. Șandor a demisionat, de asemenea, din funcția de administrator al ModaTim Business Facility, în locul lui fiind numiți Mirela-Florența Covasa, Cristian Bodea și Tiberiu Smaranda, toți membri în conducerea NEPI.

City Business Centre este cel mai mare complex de birouri de clasă A din afara Bucureștiului, cu o suprafață închiriabilă de peste 43.000 metri pătrați.

One United Properties începe construcția unui proiect exclusivist în Primăverii CITEȘTE ȘI One United Properties începe construcția unui proiect exclusivist în Primăverii

Printre actualii chiriași ai complexului din Timișoara se numără IBM, PwC, Vodafone, Alcatel-Lucent, Wipro, 3Pillar Global, Raiffeisen, NNDKP, Unicredit Bank etc. Șandor și NEPI mai dezvoltă în parteneriat complexul de birouri The Office din Cluj-Napoca.

NEPI este primul fond de investiții imobiliare listat la Bursa de Valori București, pe segmentul de piață creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul este listat și pe bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) și de la Londra, pe segmentul AIM.

Portofoliul acestuia cuprinde proprietăți de retail, de birouri și proprietăți industriale în valoare de 1,7 miliarde de euro. Principale active sunt centrele comerciale Promenada,  Mega Mall, Vulcan Value Center, European Retail Park din Brăila, precum și proiectele de birouri Floreasca Business Park și Lakeview din București.

ModaTim Business Facility este investitorul și dezvoltatorul complexului City Business Centre Timișoara. ModaTim Business Facility a fost înființată de către ModaTim, unul dintre liderii industriei textile românești. Societatea a fost înființată în 1959 și privatizată în 1994, de atunci fiind o societate 100% privată cu capital integral românesc.

viewscnt
Afla mai multe despre
sandor
timisoara
nepi