Prime Kapital are în plan investiții de aproape 2 miliarde de euro pe piața imobiliară din România

Prime Kapital are în plan investiții de aproape 2 miliarde de euro pe piața imobiliară din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 sep 2022

Prime Kapital, dezvoltator imobiliar înființat la București de Martin Slabbert și Victor Semionov, fondatori și foști manageri ai fondului de investiții sud-african NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de mall-uri din România, și partenerul său de investiții MAS PLC,  intenționează să investească, până în 2029, 1,97 miliarde de euro în proiecte de retail, dezvoltări de birouri și proiecte rezidențiale cu o suprafață totală de 1,5 milioane de metri pătrați în mai multe orașe din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cei doi parteneri intenționează să investească 517 de milioane de euro în dezvoltarea și extinderea de centre comerciale în 10 orașe din România: Cluj-Napoca, Iași, Pitești, Alba Iulia, București, Brașov, Giurgiu, Baia Mare, Slobozia și Roman.

VIDEO&DOCUMENT România cumpără celebrele drone tucești Bayraktar, devenite simbol și subiect de cântec patriotic în Ucraina CITEȘTE ȘI VIDEO&DOCUMENT România cumpără celebrele drone tucești Bayraktar, devenite simbol și subiect de cântec patriotic în Ucraina

Pentru dezvoltarea de birouri, cei doi parteneri plănuiesc să investească 254 de milioane de euro, în două proiecte, în Cluj-Napoca și Iași (Silk District), în timp ce pentru dezvoltări rezidențiale bugetul de investiții este de 1,194 de miliarde de euro, în șase orașe: București (3 proiecte), Brașov (1 proiect), Cluj-Napoca (1 proiect), Iași (1 proiect), Ploiești (1 proiect), Timișoara (2 proiecte).

„Prime Kapital este determinat să dezvolte proiecte cu o calitate ridicată, sustenabile pe termen lung. Angajamentul nostru de a oferi calitate poate fi văzut în întreg spectrul imobiliar. Ne concentrăm pe regenerarea fostelor platforme industriale, transformând aceste spații extinse în cartiere cu funcțiuni integrate și zone verzi și de agrement de calitate. Strategia de dezvoltare pe piața rezidențială este în grafic și ne menținem obiectivul pe termen mediu de a livra 2.000 de locuințe pe an, în mai multe orașe din România”, a declarat Maggie Kitshoff, Partener Office și Rezidențial în cadrul Prime Kapital.

În luna mai, Prime Kapital a anunțat că a obținut autorizația de construire pentru Pleiades Residence, complex rezidențial din Ploiești.

Pleiades Residence are 498 de apartamente. Complexul dezvoltat pe fosta platformă „Uzina 1 Mai”.

Pe piața rezidențială, proiectele aflate în derulare sunt Avalon Estate, Marmura Residence (ambele în București), Pleiades Residence (Ploiești) și Silk District (Iași), totalizând aproape 3.200 de unități locative, la care se adaugă 8.000 de unități care urmează să fie proiectate în cadrul unor proiecte rezidențiale din diferite orașe din România.

Recent, Prime Kapital a semnat pentru o finanțare de 125 milioane euro a unui portofoliu de șase centre comerciale în cadrul structurii joint-venture deținute împreună cu MAS plc, investitor imobiliar listat la Bursa din Johannesburg

La începutul lunii mai, Prime Kapital a vândut celor de la MAS Real Estate 6 centre comerciale din România, după o tranzacție majoră, de aproape 320 milioane euro.

Compania a cumpărat un teren de 6,9 ha în sud-estul Timișoarei, unde va ridica un complex format din aproximativ 2.300 de apartamente și funcții de suport. De asemenea, a asigurat achiziția unui teren și este în prezent în curs de due-diligence pentru un complex rezidențial de aproximativ 920 de apartamente, într-un oraș secundar important din România.

În plus față de cele de mai sus, Prime Kapital și MAS au asigurat un amplasament de aproximativ 5,9 ha în Giurgiu, pe Drumul European E85/ Amplasamentul este pregătit pentru un centru comercial în aer liber de aproximativ 14.200 m2, cu potențial pentru o extindere suplimentară de 4.300 m2.

viewscnt
Afla mai multe despre
prime kapital
pleiades residence