Proiect de "resort ecologic" în Munții Ciucaș, prezentat pe stadion în Olanda

Proiect de "resort ecologic" în Munții Ciucaș, prezentat pe stadion în Olanda
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 dec 2016

Proiectul de case de vacanță Valley21 de la Vama Buzăului din Munții Ciucaș, dezvoltat de mai mulți investitori olandezi și români grupați în compania Dălghiaș Development, a fost prezentat pe stadionul Gelredome din Arnhem, Olanda, în cadrul evenimentului Romanian Business Day, organizat la finalul lunii trecute de Dutch Romanian Network, platformă a investitorilor olandezi în România, potrivit unui comunicat de presă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Proiectul Valley21 este dezvoltat în parteneriat public-privat cu autoritățile locale din Vama Buzăului, localitate situată la circa 45 km de Brașov. Acesta va funcționa în regim condominium și este compus din 68 de case individuale, plus un centru de facilități, care va asigura diverse servicii pentru rezidenți, cum ar fi închirierea locuințelor în perioadele din an în care proprietarii nu le utilizează. În etapa a doua de dezvoltare, proiectul va fi completat cu un hotel wellness.

Dezvoltatorul preconizează ca proiectul, care se va întinde pe o suprafață de 68 de hectare, să fie finalizat în totalitate până în 2020, valoarea totală estimată a investițiilor ridicându-se la 15 milioane euro. Asociați în firma Dălghiaș Development sunt mai multe persoane și companii din Olanda, plus doi români, Șerban Lucian Andrei și Horia Hălmagi. Proiectul se adresează segmentului de clienți premium, casele costând între 167.500 euro si 285.000 euro, cu TVA inclus

"Atât arhitectura proiectului, cât și soluțiile alese pentru accesul la utilități țin cont de principiul sustenabilității energetice și de impactul cât mai redus asupra mediului înconjurător", se precizează în comunicat. Proiectul Valley21 este certificat de Consiliul Român pentru Clădiri Verzi, prin programul Green Homes, care dezvoltă și implementează un sistem național de standarde și certificări pentru clădirile ecologice.

Piața britanică a construcțiilor își revine după șocul Brexit. Noiembrie, cea mai mare creștere din ultimele 8 luni CITEȘTE ȘI Piața britanică a construcțiilor își revine după șocul Brexit. Noiembrie, cea mai mare creștere din ultimele 8 luni

“Când investești într-un proiect este foarte important să te asiguri că și peste 10-20 de ani calitățile și facilitățile proiectului vor fi păstrate intact. Vrem să demonstrăm că el poate fi replicat oriunde în Europa”, a declarat Gerard Doedee, reprezentantul investitorilor, citat în comunicat.

Investițiile olandeze în România au atins nivelul de 8,5 miliarde de euro, potrivit oficialilor prezenți la deschiderea evenimentului, printre care s-a numărat ambasadorul României în Olanda, Brândușa Ioana Predescu, care se așteaptă ca pe viitor acest nivel să fie depășit.

Potrivit unui barometru publicat în octombrie 2016, Olanda ocupă primul loc într-un top al investițiilor străine în România, cu 16,1 miliarde de euro alocați din 1990 și până acum, ceea ce reprezintă 15% din total. 

”Pentru noi, reprezentanții comunei Vama Buzăului, este foarte important să ne aflăm la acest eveniment, împreună cu reprezentanții celor mai importante companii olandeze. Valley21 este cartea de vizită a localității noastre și sperăm ca în viitor să atragem și alți investitori străini, urmând să dezvoltăm localitatea pe două direcții strategice: turism și agricultură, păstrând desigur în ambele componenta eco”, a declarat primarul localității Vama Buzăului, Tiberiu Chirilaș.

viewscnt
Afla mai multe despre
valley21
case ecologice
muntii ciucas
vama buzaului
resort ecologic