Proiect imobiliar în Bistrița pe un teren al TeraPlast

Proiect imobiliar în Bistrița pe un teren al TeraPlast
scris 12 aug 2020

Un proiect imobiliar va fi dezvoltat în Bistriția pe un teren de pe vechiul amplasamment al TeraPlast, compania-mamă a Grupului TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, în parteneriat cu dezvoltatori imobiliari locali, compania Alfa Construct Partners. În cadrul acestui parteneriat, TeraPlast pune la dispoziție terenul urmând ca Alfa Construct Partners să edifice, pe cheltuiala sa, imobilele.

Terenul este cel unde TeraPlast și-a desfășurat activitatea până în 2011, când a fost finalizată relocarea în Parcul Industrial TeraPlast din Sărățel.

Proiectul presupune construcția a 240 de apartamente.

EXCLUSIV Fostul președinte ASF Dan Radu Rușanu pregătește un turn de birouri lângă noua stație de metrou Academia Militară CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fostul președinte ASF Dan Radu Rușanu pregătește un turn de birouri lângă noua stație de metrou Academia Militară

„De 10 ani de când stă nefolosit, acest activ nu aduce valoare nici pentru acționarii noștri și nici pentru comunitatea din care facem parte. Acum, terenul va fi valorificat și va revitaliza o parte uitată a Bistriței prin cele peste 240 de apartamente din cadrul proiectului. E păcat să dezvoltăm orașul la 7-8 km de centrul orașului, în Viișoara și Livezile, iar o zonă aflată la 1 km de centru să rămână în paragină”, a declarat Alexandru Stânean, director general TeraPlast.

Implementarea proiectului se va realiza pe o perioadă de maximum 6 ani. Proiectul prevede construirea în 4 etape a șase blocuri care însumează peste 240 de apartamente și peste 350 de locuri de parcare. 

Vânzarea apartamentelor va fi realizată, de asemenea, în etape, pe măsura finalizării fiecărui bloc din ansamblu. TeraPlast va primi, prin dare în plată, minimum 1,2 milioane de euro pentru acest teren, sumă care ar putea crește cu minimum 30% în funcție de coeficienții de urbanism obținuți prin PUZ.

viewscnt
Afla mai multe despre
teraplast
proiect imobiliar
alfa construct partners