România a urcat pe locul 15 în lume într-un top al creșterilor de prețuri la locuințe

România a urcat pe locul 15 în lume într-un top al creșterilor de prețuri la locuințe
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2017

România a urcat de pe locul 31 pe locul 15 într-un clasament global al prețurilor la locuințe realizat de Knight Frank Global House Index, dublându-și creșterea de la 3,6% în 2015 la 7,8% în 2016.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Topul, realizat în 55 de țări, este condus de către Islanda, care ocupă această poziție pentru prima oară, cu o creștere de  14,7% intr-un an. Turcia, aflată pe locul 1 în 2015, a coborât pe 5, cauzele fiind slăbirea monedei naționale, creșterea de 8% a ratei și preocupările de securitate, toate acestea afectând piața rezidențială.

China a sărit de pe locul 43 în 2015, pe 7 în 2016, cu o creștere de 10.8%/an, conform Biroului Național de Statistica. În pofida inflației puternice de anul trecut, trendul este departe de a fi uniform și multor orașe care au experimentat creșteri majore li s-au impus noi restricții.

 
În timp ce topul 10 s-a schimbat radical de anul trecut, ultimele poziții sunt ocupate, în linii mari, de aceleași țări. Ucraina, Taiwan, Singapore și Cipru continuă să fie caracterizate de o creștere slabă, fie din cauza crizelor geopolitice, fragilității economice sau măsurilor restrictive care opresc dezvoltarea acestui segment.

Hagi vrea să iasă din business-ul turistic și să vândă cu 9 milioane euro hotelul Iaki din Mamaia, pentru a investi banii în fotbal CITEȘTE ȘI Hagi vrea să iasă din business-ul turistic și să vândă cu 9 milioane euro hotelul Iaki din Mamaia, pentru a investi banii în fotbal

Numărul piețelor rezidențiale care au înregistrat creșteri de prețuri a crescut de la 43 în 2015 la 47 în 2016. Cu o inflație mai mare și politici monetare divergente în 2017, cel mai probabil vom vedea un decalaj tot mai mare între performanțele piețelor puternice și cele slabe.

România a urcat pe locul 15 în lume într-un top al creșterilor de prețuri la locuințe

 

Knight Frank are sediul în Londra și operează în 413 birouri, din 60 de țări, pe șase continente și are peste 14.000 de angajați.  Grupul oferă consultanță tuturor tipurilor de clienți, de la proprietari individuali și cumpărători până la dezvoltatori, investitori și chiriași corporativi.

viewscnt
Afla mai multe despre
knight frank
preturi locuinte