Românii stau în locuințe mai luminoase decât spaniolii și francezii

Românii stau în locuințe mai luminoase decât spaniolii și francezii
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 nov 2021

Anul trecut, 5,9% dintre locuitorii Uniunii Europene au declarat că nu beneficiază de suficientă lumină naturală în locuința lor, ceea ce înseamnă că locuința era mult prea întunecoasă, aceasta fiind considerată o problemă pentru o gospodărie, arată datele publicate de Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit acestor date, în 2020, peste 10% dintre locuitorii Spaniei considerau că locuința lor este mult prea întunecoasă (10,6%), acesta fiind cel mai ridicat nivel înregistrat de o țară membră UE. Spania este urmată de Franța (9,5%), Malta (9,4%) și Ungaria (7,7%). La polul opus, țările membre unde cei mai puțini locuitori consideră că locuința lor este mult prea întunecoasă sunt Slovacia (2,6%), Italia (2,6%), Cipru (2,8%) și Cehia (3,1%), scrie Agerpres.

Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun

România este aproape de media din UE, astfel că, în 2020, 5,2% dintre români apreciau că nu beneficiază de suficientă lumină naturală în locuința lor, în creștere față de 4,5% în 2019.

Accesul la lumina naturală în locuință îmbunătățește starea de sănătate și de asemenea poate ajuta la îmbunătățirea eficienței energetice prin reducerea nevoii de lumină artificială. 

viewscnt
Afla mai multe despre
lumina naturala
locuinte