Schneider Electric: Pandemia forțează dezvoltatorii să caute soluții de automatizare pentru clădiri: Am finalizat proiecte care permit gestionarea de la distanță a magazinelor, depozitelor și birourilor

Schneider Electric: Pandemia forțează dezvoltatorii să caute soluții de automatizare pentru clădiri: Am finalizat proiecte care permit gestionarea de la distanță a magazinelor, depozitelor și birourilor

Lucian Enaru

Emil Popescu
Emil Popescu
scris 26 mar 2021

Pandemia COVID forțează mulți dezvoltatori sau administratori de clădiri să regândească modul de utilizare a acestora și să adopte soluții de automatizare, pentru a ține cheltuielile de întreținere la un nivel suportabil, afirmă Lucian Enaru, country managerul Schneider Electric România și Republica Moldova, unul dintre cei mai mari jucători din piața locală a serviciilor și echipamentelor pentru industria energetică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Impactul pandemiei asupra business-ului diviziei locale a grupului francez Schneider Electric a fost în cea mai mare parte pozitiv, pentru că proiectele din sectorul construcțiilor, atât la nivel rezidențial, cât și cel al centrelor de afaceri, nu s-au oprit.

În plus, au apărut proiecte de reamenajare a clădirilor de birouri, pe măsură ce companiile au realizat că oamenii vor prefera să lucreze de acasă, nu de la birou, după încheierea pandemiei.

VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici

Totodată, digitalizarea a înregistrat creșteri fără precedent, susținând business-ul Schneider Electric, furnizor de sisteme de monitorizare și de gestionare a instalațiilor electrice din clădiri acționate de la distanță.

“Am finalizat proiecte care permit gestionarea magazinelor de la distanță, a unor depozite, a clădirilor de birouri și a unor centre industriale. Cum una este să administrezi o clădire plină și alta este să administrezi o clădire goală sau cu un grad mult mai redus de ocupare, soluțiile noastre - care aduc și economii serioase și se și pliază pe măsurile de siguranță necesare în relația cu angajații - au câștigat teren”, a declarat Enaru pentru Profit.ro.

Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane CITEȘTE ȘI Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane

În 2019, cel mai recent an pentru care există date publice, Schneider Electric România avea afaceri de 370 de milioane de lei (78 milioane euro) și 300 de angajați.

Pentru anul în curs, divizia grupului francez estimează o evoluție pozitivă a business-ului. “Mizăm în continuare pe digitalizare, pe proiectele de construcție care sunt în derulare, ținând cont de cunoștințele dobândite cu privire la schimbările de stil de muncă și stil de viață. Este clar că mulți dezvoltatori sau administratori de clădiri vor trebui să regândească modul de utilizare al acestora și să adopte soluții de automatizare pentru a ține cheltuielile de întreținere la un nivel suportabil”, afirmă Enaru.

Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi

Compania derulează activități de furnizare de produse și servicii, precum și un centru de suport clienți, la București, care asigură servicii la nivel global. Schneider nu are producție în România, ci doar câțiva furnizori, precum Electrotel Giurgiu.

“Până în prezent, nu a fost luată în calcul construirea unei unități de producție, genul acesta de decizii fiind luate în funcție de costuri și de condiții logistice. Avem, însă, centre de producție în țările vecine, care ne asigură o bună aprovizionare cu produsele și echipamentele de care avem nevoie, la prețuri competitive”, mai spune Enaru.

Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G CITEȘTE ȘI Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G

Grupul francez, cu activități în 115 țări din întreaga lume, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 25,2 miliarde euro. Alți jucători mari din domeniu sunt grupurile elvețiano-suedez ABB, Siemens (Germania) și Alstom (Franța).

viewscnt
Afla mai multe despre
schneider electric
covid