Statului nu-i ajung depozitele pentru bunurile sechestrate. Guvernul caută spații și la companiile de stat

Statului nu-i ajung depozitele pentru bunurile sechestrate. Guvernul caută spații și la companiile de stat
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 1 sep 2016

Guvernul a solicitat tuturor instituțiilor administrației publice, inclusiv companiilor de stat din subordinea acestora, cât și autorițiilor locale să inventarieze toate capacitațile de stocare libere de care dispun. Acestea vor fi puse în mod gratuit la dispoziția Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, pentru depozitarea bunurilor sechestrate de către autorități, având în vedere că ANAF și RA-APPS nu dispun de depozite suficiente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit legii, nou înființata Agenție Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) are și sarcina de a administra bunurile mobile indisponibilizate de autoritățile statului. Toate aceste bunuri, cu valoare individuală mai mare de 15.000 euro, vor trebui însă depozitate, la nivelul întregii țări, în spații care vor fi gestionate de ANABI.

Ministerul Justiției, în subordinea căruia funcționează Agenția, a căutat spații de depozitare la RA-APPS și ANAF, dar a constatat că Fiscul nu are depozite suficiente nici pentru propria activitate.

“În acest scop, Ministerul Justiției a solicitat sprijinul Secretariatului General al Guvernului și al Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), însă disponobilul capacităților de stocare identificate la nivelul acestor instituții este insuficient. Totodată, din evaluarea realizată la nivelul MFP și ANAF, rezultă caracterul insuficient al capacităților disponibile la nivelul acestor instituții, inclusiv pentru îndeplinirea propriilor atribuții”, se arată într-un document oficial.

Guvernul flexibilizează condiția de acordare a dreptului de ședere pe termen lung în România pentru investitorii străini CITEȘTE ȘI Guvernul flexibilizează condiția de acordare a dreptului de ședere pe termen lung în România pentru investitorii străini

Prin urmare, Guvernul a solicitat tuturor ministerelor, inclusiv prin consultarea companiilor de stat din subordine, și autorităților locale ca, până la sfârșitul lunii septembrie, să identifice toate capacitățile de stocare disponibile cel puțin în localitățile în care funcționează instanțe judecătorești. Practic, este vorba de 238 de localități din întreaga țară.

ANABI are în vedere pentru depozitare hale, magazii, hangare, clădiri, inclusiv spații dezafectate, care pot fi preluate în administrarea sa, dar și terenuri amenajate ca spații de parcare, dane portuare și chiar spații în aeroporturi sau helioporturi.

Autoritățile care dispun de aceste spații, chiar și terenuri neamenajate, vor trebui să precizeze costurile de întreținere pentru acestea și tipul de bun pentru depozitarea căruia sunt recomandate, respectiv autovehicule, materiale de construcții, utilaje sau alte fel de bunuri.   

viewscnt
Afla mai multe despre
companii
stat
spatii
depozitare
sechestru
indisponibilizate
bunuri
guvern
anaf
ra-apps