Ryanair estimează pentru anul viitor o creștere cu 27% a numărului de pasageri în România, până la 1,9 milioane

Ryanair estimează pentru anul viitor o creștere cu 27% a numărului de pasageri în România, până la 1,9 milioane
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 sep 2016

Operatorul aerian low-cost Ryanair estimează că va avea 1,9 milioane de pasageri între martie 2017 și martie 2018, cu 27% peste nivelul de 1,5 milioane prognozat pentru perioada martie 2016-martie 2017, mizând pe reducerea tarifelor și pe oferirea a două bagaje de mână gratuite, în condițiile în care a inaugurat o nouă bază operațională la Timișoara, a declarat joi, pentru News.ro, directorul comercial al companiei, David O’Brien.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Operatorul aerian low-cost Ryanair a înregistrat în primul semestru o creștere a numărului de pasageri cu 127% în România, astfel că a transportat 680.000 de persoane, față de 300.000 de pasageri în perioada similară a anului trecut.

”Vom ajunge la 1,9 milioane pasageri transportați, în România, între martie 2017 și martie 2018. Începând de astăzi, începem să operăm din Timișoara”, a declart O’Brien.

Din Timișoara, compania va opera zboruri către șapte destinații: București, Berlin, Dusseldorf, Bruxelles, Londra-Stansted, Milano-Bergamo (din octombrie) și Frankfurt.

Din București, compania va începe să opereze zboruri către Berlin începând de vineri, iar către Bristol din luna noiembrie a acestui an.

EXCLUSIV Poșta a câștigat procesul cu fostul director general Ion Smeeianu, care cerea despăgubiri de 134.000 euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Poșta a câștigat procesul cu fostul director general Ion Smeeianu, care cerea despăgubiri de 134.000 euro

În august, Ryanair a anunțat lansarea unei noi rute de la București la Palermo, începând din 28 martie 2017, care va fi operată de trei ori pe săptămână, prețul biletelor pornind de la 24,99 euro, pentru călătorii în aprilie și mai 2017.

Compania are curse din București spre Madrid, Roma, Milano, Bologna, Dublin, Londra, Bruxelles, Atena.

Ryanair concurează, pe piața operatorilor low-cost, cu Blue Air și Wizz Air. Blue Air a transportat, în primele șase luni din acest an, 1,42 de milioane de pasageri, cu 82% mai mulți comparativ cu aceeași perioadă din 2015, pe fondul introducerii a 25 de noi rute în acest an și extinderii flotei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
david o’brien