Ștefan Tudos, Genesis Property: Competiția pentru talente și coeziunea echipelor sunt principalele priorități ale companiilor în post-pandemie

Ștefan Tudos, Genesis Property: Competiția pentru talente și coeziunea echipelor sunt principalele priorități ale companiilor în post-pandemie
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 22 iul 2022

În ultimii doi ani, companiile s-au concentrat în principal pe strategii prin care să-și crească reziliența la provocările pandemiei și să se pregătească pentru business-ul post-pandemic, definind stilul de lucru al viitorului. Astăzi, însă, aceste strategii nu mai sunt suficiente în contextul noilor provocări macroeconomice și socio-politice, iar mediul de business trebuie să se orienteze tot mai mult pe sustenabilitate și reziliență pentru viitor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Inflația, deficitul de resurse, digitalizarea și automatizarea, competiția pentru talente, modelul de lucru sau organizarea mai eficientă a echipelor de lucru sunt doar câteva dintre provocările actuale ale mediului de business global. Și asta în condițiile în care aproape jumătate dintre managerii de top susțin că numai criza epidemiologică a scos la iveală principalele puncte slabe ale rezilienței strategice a companiilor din care fac parte, potrivit unui studiu efectuat de McKinseyîn rândul a 300 de executivi de top din Europa.

În perspectivă, strategiile adaptate viitorului vor pune tot mai mult în centru oamenii, iar colaborarea și aderența echipei la cultura organizațională și socială vor deveni una dintre principalele priorități. Acestea trebuie pliate pe tendințele privind stilul de viață și de lucru ale angajaților, diferite față de cele din urmă cu 2-3 ani, axate tot mai mult pe dezvoltarea personală și profesională și pe creșterea gradului de coeziune în echipe.

Noile modele legate de viața profesională și cea socială evidențiază importanța comunității. Oamenii vor să interacționeze mai mult atât la birou, cât și în timpul liber, vor să facă parte din comunități cu interese, valori sau pasiuni comune și vor un echilibru mai bun între viața personală și cea profesională. Iar pentru toate acestea, vor să găsească aproape opțiunile și experiențele pentru timpul lor, fie că vorbim de zone destinate interacțiunilor sociale, centre de conferințe, spații pentru evenimente, food hall sau spații verzi.

Hub-urile multifuncționale dedicate profesioniștilor, sub forma unor campusuri care integrează multe dintre aceste facilități, de la amfiteatre moderne și păduri urbane, până la terase exterioare, food hall, săli de jocuri și fitness, pot răspunde nevoilor angajaților privind stilul lor de viață și de lucru. Și, în același timp, pot fi un diferențiator pentru companii din perspectiva brandului de angajator și a strategiei de atragere și retenție a talentelor.

În România, un prim exemplu de astfel de proiect unic în România este YUNITY Park, un concept unic de real estate care va fi finalizat în primele luni din 2023, în urma unei investiții de 50 de milioane de euro. YUNITY Park va redesena noile tendințe de viață și lucru din viitor și le va reașeza într-un spațiu nou, creat pentru a susține formarea unor comunități în jurul unor valori sociale și profesionale comune.

Un material Investing In Property

viewscnt
Afla mai multe despre
genesis
tudos