Studiu: Peste 14.000 de locuințe sunt în construcție în București, cu un sfert mai multe decât anul trecut

Studiu: Peste 14.000 de locuințe sunt în construcție în București, cu un sfert mai multe decât anul trecut
scris 19 apr 2016

Peste 14.000 de locuințe aflate în construcție în București au termen de finalizare a lucrărilor în 2016, în creștere cu peste 25% față de anul anterior. Aceasta reprezintă o cifră record pentru piața rezidențială modernă din România, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanță imobiliară Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Analiza privind piața rezidențială din România în 2016 arată că cea mai mare pondere a acestor locuințe, circa 53,5%, se adresează segmentului mass market. Este vorba despre proiecte amplasate în zone mărginașe ale Bucureștiului sau în interiorul marilor cartiere, care oferă în general un bun acces către rețeaua publică de transport în comun, finisaje de calitate medie și suprafețe de regulă similare cu cele ale locuințelor vechi.

În plus, dezvoltarea segmentul de birouri în zonele de nord și centru – vest din București, unde lucrează peste 100.000 de persoane, precum și creșterea veniturilor a determinat tot mai mulți dezvoltatori să construiască proiecte adresate clasei middle market, peste 6.000 de locuințe fiind în construcție în acest moment în București și împrejurimi, reprezentând aproximativ 39% din totalul finalizărilor din acest an.

Proprietarul Barrier vrea să construiască a doua fabrică în 2018, investiție de cel puțin 10 mil.euro CITEȘTE ȘI Proprietarul Barrier vrea să construiască a doua fabrică în 2018, investiție de cel puțin 10 mil.euro

La nivel national vor fi finalizate în acest an peste 30.000 de locuințe în proiecte rezidențiale amplasate în marile orașe, cele mai dezvoltate piețe regionale fiind Cluj Napoca (peste 3.500 de livrări, incluzând și Floreștiul), Sibiu (aproximativ 3.500 de locuințe noi vor fi terminate în 2016), Constanța (peste 2.000 de unități în construcție) și Brașov (aproximativ 1750 de livrări programate pentru 2016). Cele mai reduse piețe rezidențiale din punct de vedere al livrărilor sunt Reșița și Tulcea cu sub 15 unități rezidențiale finalizate în 2014 potrivit Institutul Național de Statistică.

Coldwell Banker Affiliates of Romania este manager și agent exclusiv pentru mai mult de zece proiecte rezidențiale din București, printre care Cosmopolis, cel mai mare proiect rezidențial din zona de nord a Bucureștiului, Felicity Residentials, MetroCity Academiei, Onix Residence și Politehnica Park Residence. Compania a vândut în 2015, direct de la dezvoltator, peste 1400 de locuințe noi doar în București.

viewscnt
Afla mai multe despre
coldwell banker
studiu
piata rezidentiala
bucuresti
romania