Oferta de apartamente noi în zona Orhideea – Politehnică a explodat, datorită spațiilor de birouri care se construiesc în zonă

Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 14 apr 2016

Stocul de locuințe noi va depăși 2.500 unități în zona Orhideea-Politehnică și adiacent, în următorii doi ani, pe măsură ce planurile anunțate de dezvoltatorii de spații de birouri au început să prindă contur. În zonă vor apărea birouri care vor acomoda peste 20.000 angajați noi, până în 2018.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În zona Orhideea-Politehnică și adiacent se construiesc în prezent peste 1.600 apartamente.

Zona central vestică este un pol de business ce va cunoaște o creștere accelerată în perioada 2016-2018, cu perimetrul Grozăvești – Orhideea drept vârf de lance, arată Esop.

În zona Orhideea-Politehnică se află în diverse faze de avizare și construcție opt mari proiecte de birouri, dezvoltate de CA Immo, Forte Partners, Sema Parc și Vastint (Ikea), care vor totaliza peste 170.000 metri pătrați spații de birouri și vor fi gata pe etape, începând din a doua parte a lui 2016 și până în 2018, potrivit datelor analizate de ESOP. Lista se va completa pe parcurs cu proiectele suedezilor de la Skanska.

Oferta de apartamente noi în zona Orhideea – Politehnică a explodat, datorită spațiilor de birouri care se construiesc în zonă

”Dezvoltarea zonei de centru-vest – inițial demarată  în 2006 și amânată din cauza apariției crizei – este una firească, având în vedere că vorbim de o zonă situată în imediata apropiere a Politehnicii, un mediu universitar deosebit de important pentru majoritatea companiilor din domeniul IT & C (companii implicate în 47% din tranzacțiile de birouri în 2015), și de asemenea în apropierea celui mai mare campus studențesc din țară, Regie. Este și o dezvoltare benefică, ce va contribui la re-echilibrarea Capitalei, puternic dezvoltată în ultimii 5 ani exclusiv în zona de nord și într-un perimetru destul de restrâns, Barbu Văcărescu, cu dificultăți în creștere în privința accesibilității”, afirmă Mirela Raicu, Manager al Diviziei de Birouri Corporate la ESOP Consulting l CORFAC International.

Printre cele mai mari avantaje ale zonei este apropierea de campusul universitar și de Politehnică, de unde companiile de IT&C își recrutează personalul, dar și accesul facil la toate tipurile de mijloace de transport –zona nouă de birouri fiind deservită de trei stații de metrou – Grozăvești, Petrache Peonaru (fosta Semănătoarea) și Politehnică.

Primul mare chiriaș care a optat pentru acest nou pol de birouri din zona Orhideea Semănătoarea este operatorul IT&C Misys, care a preînchiriat un spațiu de birouri de 8.000 metri pătrați în clădirea de birouri Orhideea Towers, tranzacția fiind încheiată la începutul acestui an.

Al doilea mare chiriaș anunțat pentru această zonă este BCR, care a preînchiriat aproape 20.000 metri pătrați în complexul The Bridge.

Chiriile spațiilor de birouri din zona Orhideea-Grozăvești variază între 14-16 euro/mp pentru spațiile de clasă A și respectiv 12-13 euro/mp pentru spațiile de calitate A-/B+.

Cele mai multe apartamente în construcție și la vânzare au suprafețe mici și finisaje medii, sunt tip studio sau cu două camere, compartimentate special pentru tineri, iar prețurile pornesc de la 43.900 euro +TVA (un studio cu o suprafață de 43,9 mp construiți într-un din ansamblurile rezidențiale).

Există însă și apartamente tip penthouse, de peste 150 mp, situate la ultimul etaj, care trec și de 200.000 euro + TVA.

O garsonieră nouă, complet mobilată în această zonă se închiriază cu 300-400 euro/lună, un apartament nou cu două camere între 400 și 700 euro/lună, iar un apartament cu trei camere între 500 și 800 euro/lună.

Oferta de apartamente noi în zona Orhideea – Politehnică a explodat, datorită spațiilor de birouri care se construiesc în zonă

În acest moment, oferta de garsoniere noi la închiriere este foarte scăzută, mult mai mare fiind oferta de apartamente de 2 și de 3 camere.

”Dacă până în prezent majoritatea proiectelor au fost structurate fie de lux –în zona Orhideea-Plevnei, cum a fost Orhideea Gardens, fie  având în vedere clientul-student, în zona Politehnicii, din acest an o nouă categorie de cumpărători va intra în atenția dezvoltatorilor și anume tinerii care lucrează în corporații, cu exigențe mai ridicate și posibilități financiare mai mari decât studenții, dar care au însă bugete prestabilite, majoritatea care se încadrează în Prima casă”, consideră Alexandru Petrescu de la ESOP Consulting l CORFAC International.

ESOP este unul dintre principalii consultanți imobiliari ce lucrează de 11 ani în piața birourilor si pe piața rezidențială.

viewscnt
Afla mai multe despre
locuinte
birouri
orhideea