Cele mai căutate terenuri din București sunt cele care au deja autorizații de construire sau PUZ-uri

Cele mai căutate terenuri din București sunt cele care au deja autorizații de construire sau PUZ-uri
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 15 apr 2016

Terenurile care au deja autorizații de construire, proiecte sau planuri urbanistice zonale (PUZ) sunt cele mai căutate terenuri din Capitală și din zonele adiacente, în condițiile în care este foarte dificilă obținerea unui PUZ pentru că primăriile sunt blocate înainte de alegeri, consideră specialiștii companiei de consultanță imobiliară Regatta Real Estate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indiferent de destinația construcției (pentru segmentul rezidențial, de retail, de birouri sau mixt), prețul terenului joacă un rol important în costul final al proiectului.

În plus, în condițiile în care pe piața imobiliară au fost anunțate deja proiecte importante de clădiri și de ansambluri rezidențiale atât în nordul Bucureștiului, cât și în partea de centru-vest, oferta de terenuri disponibile pe piață nu este foarte generoasă, mai ales în condiițile în care obținerea unui PUZ poate dura mai multe luni de zile, mai arată sursele citate.

Proprietarul Barrier vrea să construiască a doua fabrică în 2018, investiție de cel puțin 10 mil.euro CITEȘTE ȘI Proprietarul Barrier vrea să construiască a doua fabrică în 2018, investiție de cel puțin 10 mil.euro

“Interesul pentru piața rezidențială din București este foarte mare, mai ales al dezvoltatorilor și fondurilor de investiții străine (...) Primăriile sunt blocate din cauza indeciziei. Indecizia este legată de situația politică din România, iar consecința este că oricărei persoane din Primărie îi este frică să semneze orice hârtie. Toți ne spun să așteptăm până la alegeri. Totul se tergiversează, ceea ce face foarte rău economiei”, spune Eduard Uzunov, președintele Regatta Real Estate.

Prețurile terenurilor cu PUZ variază de la 120 de euro plus TVA pe metru pătrat în partea de sud a Bucureștiului, în apropierea stației de metrou Dimitrie Leonida, și pot ajunge până la 1.500 de euro plus TVA pe metru pătrat în zona Barbu Văcărescu.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
regatta real estate
puz
terenuri
bucuresti