STUDIU Un român petrece, în medie, un an și jumătate din viață în baie. Spațiul creează tensiuni

STUDIU Un român petrece, în medie, un an și jumătate din viață în baie. Spațiul creează tensiuni
scris 20 iun 2019

Un român își petrece, în medie, mai mult de 535 de zile din viață în baie, iar 19% dintre români sunt nemulțumiți de modul în care configurația băii se potrivește cu stilul de viață, arată un studiu transmis, joi, de retailerul Brico Depôt.

Sondajul a fost efectuat de OnePoll pe un eșantion de 1.000 de români, cu ocazia lansării gamei de baie GoodHome orientate pe proiecte, pentru a evidenția cât de important este acest spațiu pentru locuințe și nivelul de fericire al utilizatorilor, în ciuda faptului că este adesea una din cele mai aglomerate și mai mici încăperi din casă – 74% din băile europene au sub 7 metri pătrați, scrie News.ro.

”Baia este pentru unii români un loc de evadare, 25% admițând că s-au retras în baie de familie, partener sau copii pentru a avea parte de 'liniște', în timp ce, pentru alții, este locul pentru răsfăț și îngrijire, o activitate care însumează 9 zile pe an într-o baie obișnuită. Alte 17 zile pe an sunt petrecute pentru a citi e-mailuri, înfrumusețare și chiar pentru a asculta muzică”, arată studiul.

CONFIRMARE Videanu lansează o investiție imobiliară majoră CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Videanu lansează o investiție imobiliară majoră

Acest spațiu comun creează și tensiuni, soțul/prietenul provocând majoritatea frustrărilor, conform declarațiilor a peste 32% dintre respondenți. 51% dintre participanții la studiu au declarat că cel mai deranjant lucru în baie este părul lăsat în orificiul de scurgere din duș/cadă, în timp ce 49% nu suportă obiceiul de a nu înlocui rola de hârtie igienică, iar 48% sunt frustrați din cauza altor membri ai gospodăriei în ceea ce privește cantitățile excesive de apă pe podea după duș/baie în cadă.

”Deși nu este cea mai mare încăpere din locuință, este clar că ne așteptăm, totuși, ca băile să funcționeze ireproșabil. Studiul nostru arată că 19% dintre noi suntem nemulțumiți de configurațiile băilor noastre. În medie, în România, nu au fost aduse îmbunătățiri acestui spațiu de mai bine de cinci ani. Credem că oricine ar trebui să aibă o locuință de care să fie mândru, iar noua abordare GoodHome pentru proiecte de baie este concepută să simplifice activitatea de renovare a băilor”, spune Coreen Bain, Trading Director Brico Depôt România.

Studiul a arătat, de asemenea, că baia este locul în care trăim multe momente importante în viață, inclusiv conversații intime (11%), vorbe de încurajare în fața oglinzii (24%), meditație (22%). Respondenții și-au amintit, de asemenea, repere prețioase din viața de părinte, cum ar fi prima baie a copilului (24%), locul în care copilul a învățat să facă la oliță (14%) și chiar nașterea (1%).

Baia este, de obicei, una dintre cele mai aglomerate încăperi din locuință, iar ora 7:00 momentul cel mai solicitant, în care familiile se confruntă cu agitația de dimineață. 60 de ore pe an sunt, de asemenea, petrecute în baie pentru a ne pregăti de culcare, ceea ce arată că această cameră este prima și ultima oprire din zi. De la spălatul în duș, bărbierit și șamponat, bărbații petrec în medie 32 de minute în baie în fiecare zi, iar femeile petrec 38 de minute pentru pregătire și înfrumusețare.

”Luând în calcul cât de multe activități de zi cu zi se petrec în acest spațiu – de la cele de rutină, până la crearea de amintiri pentru toată viața – nu este de mirare că 86% dintre respondenți cred că o baie frumoasă este esențială pentru fericirea resimțită acasă. Pentru 84% dintre respondenți, renovarea băii a însemnat o îmbunătățire evidentă a nivelului general de fericire legat de locuință”, spun autorii studiului.

Brico Depôt România este parte din grupul Kingfisher, care a intrat oficial pe piața locală în 2013, după achiziția lanțului de magazine Bricostore. Compania a redenumit lanțul de magazine nou preluat, care a devenit Brico Depôt.

viewscnt
Afla mai multe despre
baie
brico depôt