TRANZACȚIE One United, cel mai mare dezvoltator de apartamente de lux din Capitală, a cumpărat terenul unei foste fabrici de cărămidă de la First Bank și face peste 1.000 de apartamente

TRANZACȚIE One United, cel mai mare dezvoltator de apartamente de lux din Capitală, a cumpărat terenul unei foste fabrici de cărămidă de la First Bank și face peste 1.000 de apartamente
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 1 aug 2019

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, fondat de antreprenorii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, a cumpărat aproape 8,2 hectare de teren de la First Bank (fosta Piraeus Bank) pe malul lacului Plumbuita din Sectorul 2 într-o tranzacție de 7,74 milioane euro, plus TVA, potrivit informațiilor Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Terenul, format din mai multe loturi, a aparținut unei foste fabrici de cărămidă și se afla în portofoliul Piraeus Bank de mai mulți ani. Proprietatea a fost scoasă la vânzare la un preț de 9,5 milioane euro.

One United intenționează să dezvolte aici un proiect rezidențial denumit One Lake District cu peste 1.000 de apartamente dedicat persoanelor cu venituri medii și peste medie. Prețurile vor fi stabilite în așa fel încât un apartament cu trei camere să coste până în 100.000 de euro, cu TVA inclus, potrivit reprezentanților investitorului.

„Tocmai ce am plătit terenul și peste câteva luni vom avea detalii despre suprafețele apartamentelor, termene de execuție și bugete de investiții. One Lake District este alternativa pentru oamenii care nu își permit să locuiască pe marginea lacului Floreasca sau Herăstrău, dar vor să trăiască la standarde similare, cu facilități, cu vederi superbe, lac și aer mai curat“, a declarat Victor Căpitanu, pentru Profit.ro.

Terenul cumpărat de One United

Terenul cumpărat de One United


În august 2018, fondatorii companiei au dezvoltat divizia Neo, din care 30% este deținută de Octavian Avrămoiu și Cătălin Scripcaru, specializată pe dezvoltarea de blocuri cu până la opt etaje cu apartamente de lux, pe terenuri de 2.000 – 3.000 de metri pătrați. Anul trecut, divizia Neo a început construcția primului său complex la Mamaia. Dezvoltatorul a primit autorizația de construire și, în octombrie 2018, a demarat lucrările la un nou bloc cu opt etaje și 140 apartamente, denumit Neo Timpuri Noi. În primele cinci luni de vânzări, Căpitanu spune că a precontractat jumătate din apartamente.

În toamna anului trecut, One United a cumpărat de la Immofinanz terenul fostei fabrici Ventilatorul din București. Aici, investitorul va dezvolta un complex mixt cu locuințe și clădiri de birouri. One Cotroceni Park, cum este denumit proiectul, va avea în componență aproximativ 700 de apartamente a căror construcție va începe la începutul anului 2021 și se va realiza în etape, potrivit lui Căpitanu.

One Cotroceni Park, One Lake District și Neo Timpuri Noi fac parte din categoria proiectelor pe care dezvoltatorul le numește „affordable design apartments“.

Pe terenul de 2,5 hectare, cumpărat tot anul trecut de la Telekom, One United lucrează acum la proiectarea unui complex rezidențial denumit One Peninsula.

One United Properties, înființat în 2007, este cel mai mare dezvoltator specializat pe proprietăți rezidențiale exclusiviste din București. În ultimii doi ani, compania a vândut câte 150 apartamente de lux pe an. Numai în 2017 a încasat din astfel de vânzări circa 50 milioane de euro. Compania are 376 de apartamente finalizate, 387 în construcție și 500 de unități, la care urmează să fie începute lucrările în următorii ani. Printre proiectele companiei se numără One Herăstrău Park, One Herăstrău Plaza și One Charles de Gaulle. Divizia de birouri a investitorului, în care a fost atras mai recent și antreprenorul Ionuț Dumitrescu, deține North Gate din Pipera și are în construcție One Tower, într-o zonă centrală a orașului.

EXCLUSIV Unul dintre cei mai mari investitori chinezi, un conglomerat care controlează Cirque du Soleil și un club din Premier League, se pregătește să intre pe piața imobiliară românească prin achiziția Floreasca Park, tranzacția poate fi o referință CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Unul dintre cei mai mari investitori chinezi, un conglomerat care controlează Cirque du Soleil și un club din Premier League, se pregătește să intre pe piața imobiliară românească prin achiziția Floreasca Park, tranzacția poate fi o referință

One United Properties și Auchan România dezvoltă și proiectul One Floreasca City la intersecția arterelor Mircea Eliade și Calea Floreasca din zona centrală a Bucureștiului, care necesită o investiție de 100 de milioane de euro. Dezvoltarea presupune restaurarea și modernizarea fostei hală Ford, care se va transforma într-un spațiu de retail operat de Auchan România, o clădire de birouri și trei blocuri cu apartamente. Proiectul se construiește pe un teren de 2,8 hectare.

În fiecare an, piața rezidențială bucureșteană sporește cu circa 10.000 de locuințe noi. Un procent extrem de mic dintre acestea, adică în jur de 2%, aparțin segmentului de lux. Totuși, valoarea acestei niște depășește 10% din vânzările anuale de apartamente din București.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
one united