EXCLUSIV Firma de curierat Sameday, parte a grupului eMAG, se mută din parcul logistic P3 Bucharest într-un depozit nou dezvoltat de Iulian Stanciu. Nu va mai plăti taxe și impozite

EXCLUSIV Firma de curierat Sameday, parte a grupului eMAG, se mută din parcul logistic P3 Bucharest într-un depozit nou dezvoltat de Iulian Stanciu. Nu va mai plăti taxe și impozite
scris 1 aug 2019

Compania Sameday Courier, intrată în grupul eMAG în 2017, urmează să se mute din depozitele închiriate în cadrul parcului logistic P3 Bucharest într-o nouă hală, dezvoltată de eMAG Logistica, care a obținut recent statutul de parc industrial, ceea ce scutește proprietarul de anumite impozite și taxe.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Proprietarul retailerului online eMAG, respectiv grupul sud-african Naspers și omul de afaceri Iulian Stanciu, a finalizat o investiție estimată la circa 9 milioane de euro într-un depozit de aproximativ 20.000 de metri pătrați, amplasat pe un teren de 7,4 hectare din Chitila, potrivit informațiilor Profit.ro.

În această toamnă, firma de curierat Sameday urmează să își mute depozitele în noul spațiu, recent intrat pe lista parcurilor industriale. La începutul lunii iulie, vicepremierul Daniel Suciu a dispus acordarea titlului de parc industrial firmei eMAG Logistica, care administrează depozitul din Chitila. Furnizorul ajutorului de stat acordat în baza titlului de parc industrial este primăria orașului Chitila.

Acest titlu oferă dezvoltatorului o serie de facilități, printre care scutirea de la plata impozitului pe terenuri, impozitului pe clădiri sau de la plata taxelor pentru eliberarea autorizației de construire.

Mutarea Sameday dintr-un spațiu închiriat într-unul în proprietate vine după ce eMAG și-a inaugurat la finalul anului trecut propriul depozit, în suprafață de 120.000 de metri pătrați, lângă comuna Joița (Giurgiu).

EXCLUSIV Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, începe un nou ansamblu rezidențial, pe un teren cumpărat de la Holcim, între Plaza și AFI CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, începe un nou ansamblu rezidențial, pe un teren cumpărat de la Holcim, între Plaza și AFI

De altfel, și Altex urmează să lase în urmă un spațiu gol de circa 40.000 de metri pătrați în același parc logistic P3 Bucharest, după ce omul de afaceri Dan Ostahie, proprietarul rețelei de magazine, a decis să investească peste 37 milioane euro în dezvoltarea propriului centru logistic în Dragomirești Vale, cu scopul reducerii costurilor operaționale.

Totuși, în urmă cu două luni, Iulian Stanciu declara pentru Profit.ro că a scos la vânzare depozitul eMAG și că analizează varianta unui contract de tip sale&lease back, care presupune închirierea pe perioadă lungă după vânzare.

„Noi am construit acest depozit cu două obiective: calitate foarte bună, necesară prestării unor servicii bune, și reducerea costurilor. Am îndeplinit aceste obiective, iar acum vrem să eliberăm banii investiți aici pentru a-i investi în businessul nostru de bază, în extindere și dezvoltare de proiecte noi“, declara, pentru Profit.ro, Iulian Stanciu, CEO-ul eMAG.

Sursele Profit.ro spun că, în eventualitatea unei tranzacții cu succes, și depozitul Sameday din Chitila va fi scos la vânzare.

EXCLUSIV Radu Lucianu vrea să transforme în parc de retail jumătate din terenul fabricii Romprim, cumpărată anul trecut. Poate vinde toată platforma și muta producția CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Radu Lucianu vrea să transforme în parc de retail jumătate din terenul fabricii Romprim, cumpărată anul trecut. Poate vinde toată platforma și muta producția

Noul proiect eMAG din Chitila se va bucura, pentru o perioadă de 20 de ani, de statutul de parc industrial, de care mai beneficiază 87 de amplasamente din România, potrivit datelor Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. În București-Ilfov există doar trei parcuri industriale: fosta platformă Semănătoarea, deținută de omul de afaceri Ion Rădulea, și parcul Metav din București și noul depozit eMAG din Chitila.

Printre beneficiile pe care le au proprietarii unor astfel de spații se numără:

  • scutire de la plata taxelor percepute pentru modificarea destinației sau pentru scoaterea din circuitul agricol a terenului aferent parcului industrial;
  • scutire de la plata impozitului pe terenuri, corespunzător terenului aferent parcului industrial;
  • scutire de la plata impozitului pe clădiri, corespunzător clădirilor care fac parte din infrastructura parcului industrial;
  • cu acordul autorităților publice locale, scutiri, de la plata oricăror taxe datorate bugetelor locale ale unităților administrativ-teritoriale pentru eliberarea oricăror certificate de urbanism, autorizații de construire și/sau autorizații de desființare de construcții pentru terenurile și clădirile din infrastructura parcului, ce fac parte integrantă din parcul industrial.

Delivery Solutions, compania care operează brandul Sameday Courier și parte a grupului eMAG, a consemnat în 2018 o cifră de afaceri de 87,1 milioane de lei, dublu față de anul precedent. Și pierderile s-au dublat, la 28,8 milioane de lei, fiind al doilea an consecutiv pe minus, după o perioadă 2014 - 2016 în care compania a raportat profit.

La finele lunii mai 2017, Profit.ro a anunțat că Sameday Courier a fost cumpărat de eMAG (Dante International) de la omul de afaceri Octavian Bădescu, tranzacția fiind estimată până în 2 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
sameday
emag
p3 bucharest
iulian stanciu
parc industrial