Tranzacție pe piața imobiliară. Iulian Dascălu a vândut 50% din acțiunile grupului Iulius către Atterbury Europe

Tranzacție pe piața imobiliară. Iulian Dascălu a vândut 50% din acțiunile grupului Iulius către Atterbury Europe
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2017

Grupul Iulius, deținut de omul de afaceri Iulian Dascălu, și Atterbury Europe au înființat un fond financiar comun, cu cote egale de participare, pentru dezvoltarea ansamblului Openville din Timișoara.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Iulius și Atterbury Europe au înființat un fond financiar comun, cu cote egale de participare (50/50), pentru dezvoltarea ansamblului mixt Openville Timișoara, precum și a altor proiecte care urmează a fi demarate. Totodată, parteneriatul cu Atterbury Europe va contribui la susținerea strategiei de consolidare la nivel regional a rețelei de mall-uri creată sub brandul IULIUS MALL, prin deținerea în comun, în proporție de 50% fiecare, a părților sociale aferente aferente Iulius Mall Iași, Iulius Mall Timișoara, Iulius Mall Cluj, și IUIulius Mall Suceava”, au anunțat oficialii grupului Iulius.

Înființat în anul 1991, Iulius este un dezvoltator și operator de proiecte de tip „mixed use”, cu un portofoliu operațional care cuprinde peste 260.000 metri pătrați de spații de retail și 106.000 metri pătrați de spații office.

Topul orașelor din România în ceea ce privește tranzacțiile imobiliare CITEȘTE ȘI Topul orașelor din România în ceea ce privește tranzacțiile imobiliare

Compania a creat rețeaua națională Iulius Mall, cu patru shopping mall-uri regionale (în Iași, Timișoara, Cluj-Napoca, Suceava) și ansamblul mixt Palas Iași. Cu un trafic anual de peste 66 de milioane de vizitatori, proiectele companiei sunt lidere de piață la nivel regional. Pe segmentul office, Iulius se numără printre cei mai mari dezvoltatori și operatori de spații de birouri, având nouă clădiri clasa A integrate în proiecte mixte și construite conform normelor LEED, sub brandul United Business Center.

În prezent, Iulius dezvoltă proiectul Openville, în proximitatea Iulius Mall Timișoara. Acesta reprezintă cel de-al doilea proiect de tip „mixed-use” din portofoliul companiei, după Palas Iași. 

Atterbury Europe este o companie europeană de investiții imobiliare, ce pune accent pe co-investirea alături de parteneri locali care sunt lideri în jurisdicțiile lor, cu acces la un portofoliu de dezvoltare a cărui evoluție poate fi accelerată. România reprezintă cea de-a treia jurisdicție de investiții pentru Atterbury Europe, după achizițiile derulate cu succes în Serbia și Cipru. Atterbury Europe este deținută în comun de compania de investiții cu capital privat Atterbury Property Holdings din Africa de Sud și de către Steinhoff International Holdings, prin filiala sa, Hemisphere International Properties. 

Atterbury Property Holdings a fost înființată în 1994, în Pretoria, Africa de Sud. De-a lungul ultimilor 23 de ani, Atterbury a devenit un nume de top în domeniul investițiilor și dezvoltărilor imobiliare din Africa de Sud, de pe întregul continent african și dincolo de granițele acestuia. La începuturile sale, compania a reprezentat forța motrice de la baza mai multor dezvoltări imobiliare de referință din Africa de Sud. Mai recent, compania și-a construit o reputație impecabilă, prin capacitatea sa de a repurta succese și în afara granițelor Africii de Sud și în rândul unor culturi diferite. Aceasta a dezvoltat proprietăți comerciale, de retail și rezidențiale cu o suprafață totală de peste 1,5 milioane mp, iar divizia de property management administrează o suprafață închiriabilă de peste 800.000 metri pătrați.

În 2014, Atterbury Property Holdings a decis să investească împreună cu Steinhoff International în Atterbury Europe, pentru a se concentra asupra investițiilor în centre comerciale și asupra oportunităților de dezvoltare pe segmentul de retail, în special în regiunea de est a Europei, aflată în plină dezvoltare. Până în prezent, compania a investit în Cipru, Serbia, iar acum în România.

Steinhoff International este un retailer integrat pe verticală care produce, distribuie și comercializează bunuri de uz casnic și mărfuri generale în Marea Britanie, Europa, Statele Unite ale Americii, Africa, Asia și Australia. 

Steinhoff este prezent în România prin comerciantul de mobilă kika și prin retailerul de îmbrăcăminte pentru copii și decotațiuni Pepco.

Steinhoff International are o cotație principală la Bursa de Valori din Frankfurt și o cotație secundară la Bursa de Valori din Johannesburg, având în prezent o capitalizare de piață ce depășește 20 de miliarde de Euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
iulius mall
atterbury europe